Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα (upd)


Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν 4,5 Ρίχτερ, ωστόσο το Γεωδυναμικό ινστιτούτο κάνει λόγο για 4,2 Ρίχτερ ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί, μεγέθους 2,6 και 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γ. Χουλιάρα, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός

πολύ κοντά στην ακτογραμμή του νοτίου Ευβοϊκού Κόλπου γι αυτό και έγινε έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Αττική.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/01), στις 22:24, σε εστιακό βάθος 5 χλμ, 24 χλμ βορειοανατολικά από την Αθήνα.

Η διάρκειά του ήταν πάνω από 6 δευτερόλεπτα. To επίκεντρο εντοπίστηκε στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, ο σεισμός αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων σεισμών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας μέσα από την τηλεόραση του Σκάι, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος καθώς η περιοχή δεν παρουσιάζει μεγάλους σεισμούς. Ωστόσο, το φαινόμενο παρακολουθείται.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Αποτελεί τη συνέχεια του σμήνους των σεισμών της 9ης Ιανουαρίου. Μικρές οι τεκτονικές δομές της περιοχής για να δώσουν μεγάλο #σεισμος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο.

— Ευθύμης Λέκκας (@lekkasuoa) January 15, 2018

Τώρα -επιφανειακός #seismos Μεγέθους ~4.5, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

— Ευθύμης Λέκκας (@lekkasuoa) January 15, 2018

M4.5 #earthquake (#σεισμός) strikes 25 km NE of #Athens (#Greece) 15 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/OZZbPnkyXL

— EMSC (@LastQuake) January 15, 2018

M4.5 #earthquake (#σεισμός) strikes 24 km NE of #Athens (#Greece) 8 min ago. Read witnesses' stories & share yours: https://t.co/jWTxVfU0uc

— EMSC (@LastQuake) January 15, 2018

(ΔΙΟΡΘΩΣΗ) 4⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα