Ο Σουλτς τους φτύνει κι αυτοί κάνουν πως τάχα ψιχαλίζει…


Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεκατρείς μονάδες πίσω από την συντηρητική Μέρκελ. Κι όπως κάθε σοσιαλδημοκράτης που ονειρεύεται εκλογή αγνοεί ότι στον πρότερο πολιτικό του βίο έστριβε συνέχεια δεξιά και τώρα βγάζει φλας αριστερά. "Χτύπησε" πρόσφατα κατηγορώντας την Μέρκελ και τον Σόιμπλε πως

βγάζουν κέρδος από την χρεοκοπία της Ελλάδας και τα δάνεια που της χορηγούν. Δεν πρωτοτύπησε ο κ. Σουλτς.

Τα ίδια και χειρότερα είχε πει πριν από δυο εβδομάδες και το περίφημο Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών του Χάλε. Ότι η Γερμανία έχει δανείσει την Ελλάδα περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη βγάλει 100! Τώρα τα θυμήθηκε όλα αυτά ο κ. Σουλτς! Τόσο καιρό που ήταν πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου δεν τα γνώριζε; Οι Σοσιαλδημοκράτες που συγκυβερνούν με τους Συντηρητικούς της Μέρκελ γιατί είχαν πιεί το αμίλητο νερό;

Θα αναρωτηθείτε βέβαια αν το πρόβλημα είναι τι κάνουν οι υποταγμένοι στην κ.Μέρκελ Σοσιαλδημοκράτες; Όχι. Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς στην Ελλάδα που μας περνούν την θηλιά στο λαιμό και η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει γιατί πρόκειται να κάνει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές!

Το υποταγμένο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν βρήκε να πει τίποτα για τις δηλώσεις του Σουλτς. Τις κατάπιε αμάσητες όπως καταπίνει οχτώ χρόνια τώρα κάθε απαίτηση των εταίρων-δανειστών. Η κοινωνία εξουθενώνεται και η αντιπολίτευση -σύσσωμη η μνημονιακή αντιπολίτευση- ασχολείται με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Μιλάμε για αισχρή εξαπάτηση και παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Δεν συνιστά παρέμβαση στην Δικαιοσύνη η κριτική που της γίνεται για ορισμένες αποφάσεις που προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κριτική στην Δικαιοσύνη γινόταν πάντα. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Εννοείται πως πολλές φορές η κριτική μπορεί να είναι άδικη και υπερβολική. Εννοείται πως οι επικοινωνίες του Καμένου με φυλακισμένους πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω. Αλλά να γίνεται το θέμα αυτό πρωτεύον την στιγμή που η κοινωνία στενάζει και μεγάλη μερίδα της οδηγείται στην εξαθλίωση, είναι υποκριτικό και παραπλανητικό. Τι είδους κριτική να κάνεις όμως στην υποταγμένη κυβέρνηση όταν κι εσύ περιμένεις να καθίσεις στις κυβερνητικές καρέκλες για να εφαρμόσεις τα ίδια και χειρότερα.

Ας θυμηθούμε τι μας είπε ο πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες: Μας είπε πως θα κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση με μηδέν νέα μέτρα. Έβαλε την υπογραφή του σε μέτρα πάνω από πέντε δις. Πετσόκοψε για άλλη μια φορά το αφορολόγητο και τις συντάξεις. Μας είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση αν δεν πάρει μέτρα για την μείωση του χρέους. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα. Μας είπε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα σημάνει την ένταξη της χώρας μας στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση. Έκλεισε την αξιολόγηση και ο Ντράγκι του έκλεισε την πόρτα της ΕΚΤ. Ούτε ποσοτική χαλάρωση.

Τρία στα τρία. Παταγώδης αποτυχία. Κι όμως έχει το πολιτικό θράσος να κομπορρημονεί και να μας παραμυθιάζει ότι τώρα εθνικός στόχος είναι «η έξοδος στις αγορές» που και αυτή την ανέβαλλε. Μας λέει δηλαδή ό,τι μας είπαν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος το 2014. Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση πολιτεύονται μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Παρατάσσουν τους επικοινωνιακούς στρατούς τους, στοιχίζονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέρονται και ενδιαφέρονται μόνο για την αναπαραγωγή των προνομίων τους. Είναι διαμάχες με έπαθλο την κυβερνητική καρέκλα (η εξουσία είναι υπόθεση των δανειστών).

Στο μεταξύ ο Σουλτς και ο κάθε Σουλτς όχι γιατί ξαφνικά αγάπησε τους Ελληνες αλλά για να πλήξει τους αντιπάλους του στην Γερμανία λέει ωμά και απροκάλυπτα την αλήθεια. Κι αφού στην Ελλάδα το υποταγμένο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα βγάζει τον σκασμό, μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες;

Keywords
Τυχαία Θέματα