Τα' σπασαν οι μετανάστες στη Μυτιλήνη, στα "κάγκελα" έμποροι και καταστηματάρχες


Μέρα με τη μέρα ολοένα και κλιμακώνονται οι εντάσεις και τα επεισόδια στη Μυτιλήνη, με πρωταγωνιστές οργισμένους πρόσφυγες. Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση, ειδικά μετά και τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων που σημειώθηκαν χθες τη νύχτα.

Όπως μεταδίδει το lesvosreport.gr, μετανάστες έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ, ενώ διέρρηξαν και δυο

ταβέρνες στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το lesovosreport.gr, η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι αφρικανικής καταγωγής.



Οι έμποροι στο νησί είναι στα «κάγκελα» και ανησυχούν για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.Σημειώνεται πως στη Μόρια αντιμέτωποι με υψηλό κίνδυνο βρέθηκαν αστυνομικοί, όταν 44χρονος πρόσφυγας τους απείλησε με μαχαίρι.Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης θεώρησαν ύποπτους έναν 44χρονο Σύρο και έναν 18χρονο Ιρακινό και τους σταμάτησαν για να τους ελέγξουν. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, με τον 44χρόνο να απειλεί με μαχαίρι τους ένστολους!Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δυο μετανάστες για να τους βάλουν χειροπέδες. Ο 44χρονος αφοπλίστηκε, το μαχαίρι κατασχέθηκε και οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Η κατάσταση στα νησιά είναι πλέον εκτός ελέγχου. Οι δήμαχροι δε βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο και κατηγορούν για απραξία και ανικανότητα διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.



Keywords
Τυχαία Θέματα