Ecstasy με... συνταγογράφηση, ποια χώρα άναψε πράσινο για χρήση ψυχεδελικών ναρκωτικών κατά της κατάθλιψης

Η Αυστραλία πρωτοπορεί καθώς τα ψυχεδελικά ναρκωτικά ecstasy και ψιλοκυβίνη θα συνταγογραφούνται ως εγκεκριμένα φάρμακα για την κατάθλιψη.

Από την 1η Ιουλίου, η MDMA και η ψιλοκυβίνη, που θεωρούνται ψυχεδελικά ναρκωτικά, θα συνταγογραφούνται κανονικά ως φάρμακα στην Αυστραλία. Τον Φεβρουάριο, η Therapeutic Goods Administration, η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας, ενέκρινε τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων για ορισμένες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι ψυχεδελικά υποβοηθούμενες θεραπείες στην Αυστραλία βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο.

Από το Σάββατο, οι εξουσιοδοτημένοι

ψυχίατροι στην Αυστραλία θα μπορούν να συνταγογραφούν μεθυλενοδιοξυμεθαμφεταμίνη (MDMA, το συστατικό που είναι περισσότερο γνωστό ως «έκσταση») για τη θεραπεία της διαταραχής μετατραυματικού στρες. Θα μπορούν επίσης να συνταγογραφούν ψιλοκυβίνη, μια ένωση που βρίσκεται στα ψυχοτρόπα «μαγικά» μανιτάρια, για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Η Susan Rossell, γνωσιακή νευροψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης, διεξάγει μία από τις μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές της ψιλοκυβίνης στην Αυστραλία. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν σημαντική βελτίωση της ψυχικής υγείας ορισμένων ασθενών, ενώ άλλοι δεν έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης. Η Rossell δήλωσε στο Australian Broadcasting Corp. ότι η έρευνα για τις ψυχεδελικές θεραπείες βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

«Έχουμε κολλήσει για πάρα πολλά χρόνια όσον αφορά τις θεραπείες ψυχικής υγείας για άτομα με ανθεκτικές στη θεραπεία καταστάσεις», είπε. «Έτσι, το γεγονός ότι τα ψυχεδελικά φάρμακα φαίνεται να λειτουργούν για αρκετούς ανθρώπους είναι φανταστικό. Ωστόσο, δεν λειτουργούν και για ορισμένους ανθρώπους, και σε αυτό το σημείο θα σημείωνα μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τομέα αυτή τη στιγμή».

Το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων από τα μέλη του. Πρέπει να χορηγούνται μόνο σε νοσοκομείο ή κλινική, όπου δύο ψυχοθεραπευτές πρέπει να παραμένουν μαζί με τον ασθενή για έξι έως οκτώ ώρες για να διασφαλιστεί η ασφάλειά του. Ο οργανισμός δήλωσε ότι με την έλλειψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Αυστραλία, είναι πιθανό ότι λίγοι πάροχοι θα είναι σε θέση να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, αναφέρει το voanews.

Φόβοι

Άλλοι ειδικοί φοβούνται ότι οι νέοι κανονισμοί που επιτρέπουν τη χρήση της MDMA και της ψιλοκυβίνης στην Αυστραλία εγκρίθηκαν πολύ γρήγορα. Πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα οι ψυχεδελικές ουσίες να προκαλέσουν άγχος, πανικό ή να προκαλέσουν ψυχολογική βλάβη στους ασθενείς.

Η επίσημη ιατρική ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας ενέκρινε τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών για τη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων ψυχικής υγείας, καθιστώντας τη χώρα μία από τις πρώτες στον κόσμο που αναγνώρισε τα φάρμακα αυτά ως φάρμακα. Ανακοινώνοντας την απόφασή της, η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι «τα οφέλη για τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία υπερτερούν των κινδύνων».

#ΦΑΡΜΑΚΑ #ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ #ECSTASY #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ_ΦΑΡΜΑΚΑ #ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα