Kι όμως... οι διαιτολόγοι προτείνουν τζατζίκι: Ποια τα άπειρα οφέλη για την υγεία

Πέρα από τη ξεχωριστή του γεύση, το τζατζίκι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία χάρη στα υγιεινά υλικά του.

Viral έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η σως βουτύρου ή τυριού, που αποτελεί ένα κομψό ορεκτικό σε γιορτινά πάρτι και δείπνα.

«Το βούτυρο είναι ένα τρόφιμο με πολλές θερμίδες, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία. Είναι επίσης ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, συγκεκριμένα υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να αυξήσουν την LDL [χοληστερόλη]»,

λέει η Sarika Shah, RD, διαιτολόγος με έδρα το San Ramon της Καλιφόρνια.

Και ναι, οι γιορτές προορίζονται για να απολαύσεις τα αγαπημένα σου εορταστικά φαγητά, αλλά το βούτυρο ως κεντρικό κομμάτι του ορεκτικού σου πριν από ένα γεύμα έχει κάποια μειονεκτήματα.

Aν ψάχνεις για ένα dip που είναι εξίσου γευστικό και κρεμώδες με το βούτυρο, αλλά είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, προτίμησε το τζατζίκι.

Διαβάσε το γιατί στο The Issue.

#ΤΖΑΤΖΙΚΙ #ΟΡΕΚΤΙΚΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΟΦΕΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα