Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι και ο Ταραμπέλα

Ο ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, θα αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά από τις κατηγορίες για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς «QatarGate».

Το δικαστήριο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τρίτη, σύμφωνα με την Le Soir, να επιτρέψει στον Μαρκ Ταραμπέλα να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως δήλωσε στο Belga ο Antoon Schotsaert, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την

επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα.

Παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των ανακριτών εάν, κατά πάσα πιθανότητα, θεωρήσουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο δικηγόρος του σε σύντομη δήλωσή του.

«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ταραμπέλα πάντα επικαλούνταν την αθωότητά του και ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Ελεύθερος ο Παντσέρι

Σημειώνεται ότι στις 06/04 η αίθουσα του συμβουλίου επικύρωσε την αποφυλάκιση του Πιερ Αντόνιο Πανζέρι και την κράτησή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικού βραχιολιού, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Λοράν Κένενς στο RTBF.

Στις 30 Απριλίου, ο Αντόνιο Παντσέρι γνωστοποίησε μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του πως πάσχει από κατάθλιψη.

Τον Ιανουάριο, ο AΑντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ένας νόμος που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση και τη μείωση της ποινής με αντάλλαγμα την πλήρη και ειλικρινή πληροφόρηση για τα εγκλήματα που διέπραξε ο ενδιαφερόμενος και οι συνεργοί του.

Στην φυλακή η Καΐλή

Όπως φαίνεται ένα άτομο παραμένει στη φυλακή στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς υπόθεσης, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στις φυλακές του Haren.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Όσον αφορά τον Ιταλό ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη μέχρι να αποφασίσει σύντομα το δικαστήριο για την πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές

#QATAR_GATE #ΜΑΡΚ_ΤΑΡΑΜΠΕΛΑ #ΑΝΤΟΝΙΟ_ΠΑΝΤΣΕΡΙ #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Qatargate, Ελεύθερος, Ταραμπέλα,Qatargate, eleftheros, tarabela