YouTuber έριξε αεροπλάνο στην Καλιφόρνια για τα views - Το βίντεο έγινε viral αλλά ο ίδιος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη

Ένας νεαρός influencer από την κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα, που έριξε εσκεμμένα αεροπλάνο για να... κερδίσει views στο YouTube, παραδέχεται ότι παρεμπόδισε ομοσπονδιακή έρευνα, σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών είναι

ένας YouTuber, ο οποίος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να ρίχνει σκόπιμα ένα αεροπλάνο ώστε να κερδίσει περισσότερες προβολές στην δημοφιλή πλατφόρμα. Ο πιλότος ενός μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους, που δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει τον εαυτό του να συντρίβει σκόπιμα το αεροπλάνο του στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια να καταστρέφει τα συντρίμμια, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος σε κατηγορία που του αποδόθηκε, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Τρέβορ Ντάνιελ Τζέικομπ, ένας 29χρονος «πιλότος YouTuber», από το Λόμποκ της Καλιφόρνιας, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας, καταστρέφοντας σκόπιμα τα συντρίμμια ενός Taylorcraft BL-65, το οποίο κατέπεσε σκόπιμα στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα για να κερδίσει διαδικτυακές προβολές, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και έδειξαν δικαστικά έγγραφα. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Τζέικομπ, ένας έμπειρος πιλότος, αλεξιπτωτιστής και πρώην ολυμπιονίκης του snowboard, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube μετά τη συντριβή ως μέρος μιας εταιρικής προώθησης.

Στις 24 Νοεμβρίου 2021, ο 29χρονος απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στο Λόμποκ, σε μια πτήση μόνος του με προορισμό δήθεν το Mammoth Lakes της Καλιφόρνια. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι σχεδίαζε να εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο για να σωθεί, ενώ το αεροπλάνο του θα συντρίβονταν στο έδαφος, σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας του, όπως αναφέρει το «Ρόιτερς».

Πριν από την αναχώρηση, ο Τζέικομπ τοποθέτησε διάφορες βιντεοκάμερες σε διάφορα μέρη του αεροπλάνου. Περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωση, εκτινάχθηκε πάνω από ένα εθνικό δάσος και τράβηξε το βίντεο με τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος, σύμφωνα με την απολογία του. Ο Τζέικομπ κατέγραψε το αεροπλάνο να κατεβαίνει και να συντρίβεται. Αφού έφτασε στο έδαφος, ανέκτησε τα δεδομένα που περιείχαν τη βιντεοσκόπηση της πτήσης του.

Αρχικά συμφώνησε να βοηθήσει στον προσδιορισμό της θέσης της συντριβής και να παράσχει τις συντεταγμένες του αεροσκάφους που κατέπεσε και τα βίντεο της συντριβής στους ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι δεν γνώριζε τη θέση των συντριμμιών. Πάντα σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας, φέρεται να είπε ψέματα σχετικά με την αιτία της συντριβής στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ξεκίνησε τη δική της έρευνα, σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας.

Viral το βίντεο

Τζέικομπ και ένας φίλος του πέταξαν με ελικόπτερο στο σημείο των συντριμμιών και ανέσυραν τα συντρίμμια, τα οποία ο Τζέικομπ κατέστρεψε αργότερα, ανέφερε το τμήμα. Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ο Jacob ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο «I Crashed My Airplane», το οποίο τον έδειχνε να πέφτει με αλεξίπτωτο και την επακόλουθη συντριβή. Μια εκδοχή του βίντεο που εξακολουθεί να βρίσκεται στο YouTube έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια προβολές. Η FAA ανακάλεσε την άδεια πιλότου του 29χρονου τον Απρίλιο του 2022.

{https://www.youtube.com/watch?v=v5lc35Cq5nE}

#YOUTUBER #ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ #ΗΠΑ #YOUTUBE
Keywords
Τυχαία Θέματα
YouTuber, Καλιφόρνια,YouTuber, kalifornia