Αδιέξοδο και κενά στο θρίλερ της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια: Η βόλτα του θανάτου και οι κινήσεις που δεν «έγραψαν»

Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένεται πλέον να προκύψουν από τις εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Προφυλακιστέος παραμένει ο 32χρονος βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, με την κατηγορία που αντιμετωπίζει να είναι ακόμη αυτή της αρπαγής.

Χθες ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή, ανασκευάζοντας όσα είχε αρχικά υποστηρίξει περί σεξουαλικής επαφής:

«Δε συνευρέθηκα

ποτέ σεξουαλικά με την 27χρονη. Ήρθε στο σπίτι μου γιατί ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Εκεί ήταν και ο Πακιστανός συγκάτοικός μου. Έκατσε για λίγη ώρα και μετά από λίγο την πήγα με το μηχανάκι μου 100 – 200 μέτρα μακριά από μια ταβέρνα στο Μαρμάρι. Εκεί την περίμενε ο σύντροφός της», δήλωσε.

Καθώς ο Μπαγκλαντεσιανός αρνείται τις κατηγορίες, οι Αρχές προσπαθούν να δέσουν την κατηγορία εναντίον, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που θα αποκαλύψουν τον δράστη ή τους δράστες. Σήμερα, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα νύχια της Αναστάζια, τα οποία θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως ο μόνος λόγος για τον οποίο ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν να κριθεί ως προσωρινά κρατούμενος και να προφυλακιστεί είναι διότι θεωρείται ύποπτος φυγής μετά τον εντοπισμό του εισιτηρίου που βρέθηκε στην κατοχή με προορισμό την Ιταλία δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της 27χρονης.

Ερωτήματα για την «βόλτα του θανάτου»

Πολλά είναι, την ίδια ώρα, τα ερωτήματα που παραμένουν γύρω αρχικά από την «εξαφάνιση» της κοπέλας και έπειτα τον θάνατό της.

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 20:38, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού, να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια. Δεν υπάρχει καμία αποτύπωση της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ. Μάλιστα, το σήμα του κινητού της 27χρονης δεν δόθηκε από το σπίτι του 32χρονου.

Ο Πακιστανός συγκάτοικος ισχυρίστηκε σε εκείνη την κατάθεση, ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, άκουσε την μοτοσυκλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές να φεύγει από το σπίτι, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί. Ακόμη υποστήριξε ότι ο συγκάτοικός του επέστρεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Τα ευρήματα δείχνουν πως το στυγερό έγκλημα δεν έγινε στο σπίτι του 32χρονου, όπου δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης. Όπως φαίνεται, ο βασικός ύποπτος, με κάποια δικαιολογία, παρέσυρε έξω από το σπίτι την 27χρονη.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ εξακολουθούν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή θανάτου που έκανε ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της Αναστάζια. Ερευνούν την περιοχή από το σπίτι του 32χρονου, στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, έως τον βάλτο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια - γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα καθώς πολλά στοιχεία από την σορό έχουν εξαφανιστεί.

Στην εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία βρέθηκαν ρούχα, αποτσίγαρα και ένα παπούτσι. Όλα εστάλησαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ώστε να εντοπιστούν ίχνη από γενετικό υλικό. Οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει ακόμη τα ρούχα που φορούσε το κορίτσι το μοιραίο βράδυ.

«Είναι απίθανο να μεταφέρθηκε το πτώμα από το ένα σπίτι στο άλλο, από ένα άτομο μόνο, όπου και να έγινε η δολοφονία. Το πιο πιθανό είναι η δολοφονία να έγινε στο δεύτερο σπίτι. Αλλά και από εκεί η μεταφορά του πτώματος έστω και 100 μέτρα από ένα άτομο δεν είναι εύκολη υπόθεση», λένε οι ειδικοί.

Επιπλέον, ερωτήματα προκαλεί και η στάση του ζευγαριού καθώς οι ίδιοι αναρτούσαν φωτογραφίες με πολυτελείς διακοπές και ισχυρίζονταν ότι παρόλα αυτά ήταν άνθρωποι που «μεροκάματου».

Ο σύντροφος της Αναστάζια πήρε άδεια από τις ελληνικές Αρχές να γυρίσει στην Πολωνία με την μητέρα της άτυχης κοπέλας παρόλα αυτά να παραμένει ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάθεση των Αρχών.

#ΚΩΣ #ΑΝΑΣΤΑΖΙΑ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΝΕΚΡΗ #ΣΟΡΟΣ #ΕΛΑΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΕΡΕΥΝΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα