Αυτές είναι τέσσερις εύκολες ασκήσεις για να διώξεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις

Αν έχεις αρνητικές σκέψεις υπάρχουν οι κατάλληλες ασκήσεις για να τις διώξεις.

Οι αρνητικές σκέψεις είναι ικανές να σε καταβάλλουν και να επηρεάσουν πολύ σοβαρά την ψυχολογία σου. Έχοντας αυτές σαν «οδηγό» το σίγουρο είναι πως θα σου χαλάνε την ημέρα αλλά το σίγουρο είναι πως δε θα είσαι όσο παραγωγική θα ήθελες να είσαι. Επίσης είναι γνωστό πως ό, τι σκεφτόμαστε αυτά και συνήθως ελκύουμε. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να τις διώχνει μακριά με κάποιες ασκήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να δεις τις καταστάσεις με διαφορετικό βλέμμα και να

αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο. Οι ασκήσεις αυτές θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς από το στρες κι επίσης θα σε βοηθήσουν να κάνεις υποσυνείδητες σκέψεις που θα σε ωθήσουν σε πιο παραγωγικές, χρήσιμες κατευθύνσεις με την πάροδο του χρόνου και σιγά σιγά τα αρνητικά μοτίβα σκέψης θα εξαλειφθούν.

Τι είναι η άσκηση σκέψης;

Οι ασκήσεις σκέψης είναι νέοι τρόποι σκέψης για μια δεδομένη περίσταση ή εμπειρία που μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από έναν κολλημένο ή μη χρήσιμο τρόπο σκέψης. Ενώ ορισμένες ασκήσεις σκέψης έχουν μελετηθεί εκτενώς από ψυχολογικούς ερευνητές, άλλες προσφέρονται από ψυχολόγους και κλινικούς συμβούλους ψυχικής υγείας επειδή έχουν φανεί χρήσιμες ανεπίσημα για συγκεκριμένους τύπους ασθενών. Οι ασκήσεις σκέψης μπορεί να προταθούν και από τον θεραπευτή σου.

Είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι δεν υπάρχει μια άσκηση σκέψης που να ταιριάζει σε όλους. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις μια από αυτές για μερικές εβδομάδες και να δεις αν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την ψυχική σου υγεία και το αίσθημα ευεξίας. Αν όχι, δοκίμασε μια άλλη άσκηση σκέψης. Οι ασκήσεις σκέψης προορίζονται να είναι μια μέθοδος για να δεις τον κόσμο διαφορετικά, όχι μια ιατρική θεραπεία.

Τα οφέλη των ασκήσεων σκέψης για την ψυχική υγεία. Διαβάστε αναλυτικά στο TheIssue.gr.

#ΣΚΕΨΕΙΣ #ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ_ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ #ΑΣΚΗΣΕΙΣ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα