Αυτή είναι η τροφή που «ρίχνει» το βάρος και ρυθμίζει το ζάχαρο

Η super -τροφή που «ρίχνει» το βάρος και ρυθμίζει το ζάχαρο

Η αγαπημένη αυτή υπερ-τροφή αποτελεί, στις μέρες μας, ένα από τα βασικά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας, καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας!

Η κινόα θεωρείται υπερτροφή, καθώς περιέχει 20 απαραίτητα αμινοξέα, ενώ η ποιότητα των πρωτεϊνών της μοιάζει με αυτή του γάλακτος. Πέρα από το ότι είναι μια νόστιμη, χορταστική και ευέλικτη προσθήκη τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα, η κινόα είναι μια διατροφική δύναμη

που δικαίως κέρδισε τη θέση της στις υπερτροφές.

Σύμφωνα με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο Brianna Wieser, «η κινόα βρίσκεται σε ένα δικό της πρωτάθλημα όταν πρόκειται για δημητριακά ολικής αλέσεως».

Στο τοπίο στο οποίο ζούμε σήμερα με συνείδηση ​​των υδατανθράκων,η κινόα προσφέρει μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εναλλακτική λύση σε (επεξεργασμένα) τρόφιμα όπως ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά.

Πηγαίνοντας πίσω στην προέλευσή της, η κινόα είναι ένα αρχαίο δημητριακό ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι καλλιεργήθηκε για κατανάλωση από τους κατοίκους της Βολιβίας και του Περού μεταξύ 3.000 και 5.000 π.Χ.

¨Οπως σημειώνεται στο news4health, οι κύριοι τύποι κινόα που θα δεις σήμερα στην αγορά είναι λευκές, κόκκινες και μαύρες ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μείγματα κινόα τριών χρωμάτων. Ενώ καθένας από αυτούς τους τύπους κινόα θα έχει ελαφρώς διαφορετικές γευστικές νότες, μπορείς γενικά να περιμένεις ότι η κινόα θα φέρει μια ήπια, ελαφρώς ξηρή γεύση στις συνταγές σου.

Δειτε εδω ποια είναι τα οφέλη της κινόα

#ΤΡΟΦΕΣ #ΖΑΧΑΡΟ #ΒΑΡΟΣ #ΥΓΕΙΑ #ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή,afti