Αυτή η δίαιτα έλαβε το «χρυσό μετάλλιο» για το 2023, ποια τα οφέλη της στην υγεία μας

Μια ακόμη διάκριση, την 6η στη σειρά, κατέλαβε η μεσογειακή δίαιτα, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του 2023 από το U.S. News & World Report.

Οι αξιολογήσεις του 2023 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (03/01), ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την μεσογειακή δίαιτα, η οποία κατέκτησε εκτός από τον τίτλο της καλύτερης συνολικής διατροφής, και «χρυσό μετάλλιο» στις κατηγορίες καλύτερης δίαιτας για υγιεινή διατροφή και καλύτερης δίαιτας με βάση τα φυτά, όπως αναφέρει

η έκθεση.

Στις δύο νέες κατηγορίες που προστέθηκαν για το 2023, η μεσογειακή ισοβάθμησε με τις δίαιτες TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) που μειώνει τη χολεστερόλη και την flexitarian ως καλύτερη δίαιτα φιλική προς την οικογένεια και με την DASH (δίαιτα για την αποφυγή της υπέρτασης) ως καλύτερη δίαιτα για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Όπως δήλωσε η διευθύνουσα συντάκτρια υγείας του U.S. News & World Report, Γκρέτα Σκούλερ που επιβλέπει την ετήσια κατάταξη των διαιτών: «Αναζητούμε πάντα καλύτερες συνθήκες υγείας. Αλλά συχνά δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να εξετάζουν τη δίαιτα Χ και την πάθηση Χ».

«Ωστόσο, η υγεία των οστών και των αρθρώσεων είναι ένας τομέας όπου υπάρχει αρκετή επιστημονική βιβλιογραφία» πρόσθεσε, λέγοντας μάλιστα πως «αναγνωρίζουμε επίσης ότι ο πληθυσμός μας γερνάει, οπότε η εστίασε σε δίαιτες που μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ατόμων είναι ένα σημαντικό στοιχείο».

Τι είναι η μεσογειακή δίαιτα και ποια τα οφέλη της στην υγεία; Διαβάστε περισσότερα στο News4Health.gr

#ΔΙΑΙΤΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ_ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, 2023,afti, 2023