Ακάρ για ένταξη Σουηδίας - Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ: «Εάν η κατάσταση εξελιχθεί έτσι, η θέση μας θα είναι ξεκάθαρη»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ προχώρησε σε δηλώσεις μετά από τις απόπειρες κατά της Τουρκίας, του προέδρου Ερντογάν, της σημαίας μας, του Κορανίου και των ιερών αξιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αντιδρώντας στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ιερού Κορανίου στη Σουηδία, δήλωσε σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ότι: «Δεν είναι αποδεκτό να αγνοούμε κάθε είδους άθλιες, επαίσχυντες, αηδιαστικές

προσπάθειες και να παραμένουμε σιωπηλοί και απερίσκεπτοι. Αν πάει έτσι, η στάση και η συμπεριφορά μας είναι πολύ ξεκάθαρη».

Υπό την προεδρία του Ακάρ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Yaşar Güler, ο διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Musa Avsever, ο διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Musa Avsever, ο διοικητής των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu, ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στρατηγός Atilla Gülan, οι υφυπουργοί Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu και Muhsin Dere, καθώς και διοικητές στρατού και μονάδων.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακάρ, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για την τελευταία κατάσταση στον τομέα των δραστηριοτήτων στην Τουρκία και πέρα από τα σύνορα, έδωσε οδηγίες.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία σέβεται τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων της, ιδίως του Ιράκ και της Συρίας, ο Ακάρ δήλωσε:

[Παρόλο που το λέμε επανειλημμένα, οι δηλώσεις μας διαστρεβλώνονται και παρεκκλίνουν σκόπιμα, ιδίως στον ξένο Τύπο. Το μόνο πράγμα που κάνουμε είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Εργαζόμαστε γι' αυτό και κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει».

Επαναλαμβάνοντας ότι ο μοναδικός σκοπός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι η ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών της δήλωσε:

«Αγωνιζόμαστε εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων χωρίς καμία διάκριση. Πολεμάμε κατά του PKK/YPG, της DAESH, της FETO.

Ο αγώνας μας κατά των εθνοτικών, θρησκευτικών και θρησκευτικών ομάδων δεν τίθεται ποτέ υπό αμφισβήτηση. Ανεξάρτητα από τα ονόματα των τρομοκρατικών οργανώσεων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εναντίον τους όσο βλάπτουν τη χώρα και το έθνος μας. Θεού θέλοντος, θα απαλλάξουμε το ευγενές έθνος μας από τη μάστιγα της τρομοκρατίας που μας μαστίζει εδώ και 40 χρόνια.

Ανεξάρτητα από το ποιος τους υποστηρίζει, εμείς αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα. Συνολικά 37.474 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από τις 24 Ιουλίου 2015. Τον τελευταίο μήνα εξουδετερώθηκαν 134 τρομοκράτες. Ο Mehmetçik συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του με μεγάλη αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα».

Δεν θα μείνουμε άπραγοι και θα παρακολουθούμε τις τρομοκρατικές παρενοχλήσεις

Επισημαίνοντας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα, ο Ακάρ, υπενθύμισε την επίθεση στην συνοριακή πύλη Öncüpınar από τη βόρεια Συρία από τρομοκράτες την περασμένη εβδομάδα.

Οι δηλώσεις:

«Η αποφασιστικότητά μας είναι πλήρης, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε, να σκάσουμε ή να παραμείνουμε αδρανείς. Η επίθεση αυτή απαντήθηκε με αντίποινα, 20 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει όταν είναι απαραίτητο και όταν έρθει η ώρα και ο τόπος, τόσο με οχήματα πυροσβεστικής υποστήριξης όσο και με άλλα μέσα, και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένοι να το κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες και τις παρενοχλήσεις τους ή να παραμείνουμε θεατές. Ό,τι κι αν κάνουν, θα απαντήσουμε με αντίποινα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα».

Αναφέροντας ότι χρησιμοποιούν εντατικά τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ο Ακάρ υπενθύμισε την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με τη συμμετοχή του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergey Shoigu, του Σύρου υπουργού Άμυνας Ali Mahmoud Abbas και των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των τριών χωρών.

Αναφέροντας ότι μετέφεραν σαφώς την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ότι δεν επιθυμούν πρόσθετη μετανάστευση και ότι σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι οι Σύροι στην Τουρκία θα επιστρέψουν στα εδάφη και τα σπίτια τους εθελοντικά, με ασφάλεια και σεβασμό, αφού εκπληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ο Ακάρ είπε:

"Επιπλέον, έχουμε Σύρους αδελφούς και αδελφές με τους οποίους είμαστε μαζί, είτε στην Τουρκία είτε στη Συρία. Είναι αδύνατον να βρεθούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση ή απόφαση που θα τους φέρει σε δυσκολία. Αυτή η στάση πρέπει να είναι γνωστή σε όλους και να ενεργούν αναλόγως. Ακολουθούμε μια εξαιρετικά ξεκάθαρη πολιτική σε αυτό το θέμα".

Η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία υποστήριζε πάντα την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι εχθρός της Σουηδίας και της Φινλανδίας και δεν αντιτίθεται στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και συνέχισε ως εξής:

«Όπως ακριβώς θέλουν να συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ για να υπερασπιστούν τις χώρες τους, έτσι θέλουμε να συνεργαστούν μαζί μας και να μας υποστηρίξουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θέλουν την υποστήριξή μας για την άμυνα και την ασφάλεια των χωρών τους, αλλά απορρίπτουν τα αιτήματά μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δεν είναι αποδεκτό να αγνοούμε κάθε είδους άθλιες, επαίσχυντες και αηδιαστικές απόπειρες εναντίον της Τουρκίας, του Προέδρου μας, της σημαίας μας, του Κορανίου και των ιερών αξιών μας και να παραμένουμε σιωπηλοί και απερίσκεπτοι. Αν συνεχιστεί έτσι, η στάση και η συμπεριφορά μας είναι ξεκάθαρη.

Περιμένουμε από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, δείχνοντας το συντομότερο δυνατό τη δύναμη και τη δύναμη του κράτους και να τερματίσουν τις αηδιαστικές και κατάπτυστες απόπειρες. Αν αυτά γίνουν, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

#ΑΚΑΡ #ΝΑΤΟ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΛΑΝΔΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακάρ, Σουηδίας - Φιλανδίας, ΝΑΤΙ, Εάν,akar, souidias - filandias, nati, ean