Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας με «κλιμακωτό» πέναλτι και τέλος στο έθιμο της παράταση

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας φέρνει η κυβέρνηση προκειμένου να πάψει η μεγάλη ανάγκη για παρατάσεις. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως για τα φετινά τέλη η κυβέρνηση είχε δώσει παράταση δύο μηνών, μέχρι τον Φλεβάρη.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα πάγιο σύστημα για την καταβολή των τελών, προκειμένου να μην χρειάζονται τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

«Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί

ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που σκέφτεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα σύστημα κλιμακωτού πέναλτι για όσους αργούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός προανήγγειλε ολιγοήμερη παράταση που πιθανότατα δεν θα υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες.

Τι ισχύει σήμερα

Σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Πιο συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.

Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

Μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλάζουν,allazoun