«Αν με είχε παντρευτεί δε θα είχε χάσει το θρόνο» - Το «κρυφό» ειδύλλιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

«Έχει φτιαχτεί τούνελ από τα ανάκτορα για το σπίτι της». «Αφήνει τη βασιλεία για εκείνη». Είναι μερικοί από τους τίτλους, που είχαν γραφτεί για το ειδύλλιο μεταξύ του τότε πρίγκιπα των Ελλήνων και της εθνικής σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη σε εγχώρια και διεθνή μέσα.

Πολλοί είναι οι αστικοί μύθοι, που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, για τη σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πριν παντρευτεί τη πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία, με την λαοφιλή ηθοποιό, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η πρώτη συνάντηση

Τέως και Βουγιουκλάκη

συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο θέατρο Μουσούρη.

Ο πρίγκιπας - τότε - Κωνσταντίνος είχε πάει μαζί με τις αδερφές του, να δουν την Αλίκη στη παράσταση «Τόπος στα νιάτα», μετά το τέλος της οποίας, προχώρησαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν την ηθοποιό.

Ο πρίγκιπας φαίνεται να την ερωτεύτηκε παράφορα κι από τότε κάθε μέρα, της έστελνε ένα πακέτο με κίτρινα τριαντάφυλλα, με την υπογραφή «Κώστας».

Όπως είχε δηλώσει η ίδια η Αλίκη, ο Φίνος, είχε αναδημιουργήσει και τον δρόμο από το σπίτι του τέως προς το θέατρο, ώστε να μπορεί να περνάει με το αυτοκίνητό του από τον δρόμο.

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».

Λέγεται, μάλιστα, ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», αναφερόταν στο ζευγάρι, μιας και συναντιόντουσαν εκεί.

{https://www.youtube.com/watch?v=jij_Py5tzU0}

Εμπόδιο η Φρειδερίκη

Η - τότε - βασίλισσα Φρειδερίκη, κατά τον τύπο της εποχής, δεν ενέκρινε την συγκεκριμένη σχέση. Η Αλίκη, αν και λαοφιλής, δεν ήταν γαλαζοαίματη κι έτσι η Φρειδερίκη δεν «έβλεπε» στο πρόσωπό της γυναίκα του γιού της και διαδόχου.

Η Φρειδερίκη, κατά τους ιστορικούς, αλλά και σύμφωνα με τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών της εν λόγω ιστορίας, ήταν μια έντονη προσωπικότητα, που μπορούσε να επιβληθεί στον γιό της.

Όταν πληροφορήθηκε για το τι συνέβαινε, όπως έχει εκμυστηρευτεί η Αλίκη, τον έστειλε στα σύνορα.

«Η Αλίκη ήταν καταπληκτικός άνθρωπος»

Ο τέως βασιλιάς το 2014, είχε αναφερθεί «ανοιχτά» στο συγκεκριμένο ειδύλλιο.

«Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος».

Σχολίασε, βέβαια, και τα όσα ακούγονταν για το περίφημο «τούνελ» για το σπίτι της.

«Η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ, που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;».

Δεν θέλησε, όμως, να δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση για την σχέση τους.

Στην ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σχέση τους ως «νεανικός έρωτας», είπε «εσείς με ρωτάτε»

{https://www.youtube.com/watch?v=vh5_gmxk4Xs&feature=emb_title}

«Αν ο Κωνσταντίνος με είχε παντρευτεί δε θα είχε χάσει το θρόνο του»

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα», η Αλίκη Βουγιουκλάκη φέρεται να έλεγε στο περιβάλλον της «Αν ο Κωνσταντίνος με είχε παντρευτεί δε θα είχε χάσει το θρόνο του».

«Ο Μπότσης είχε μία αδελφή, την κυρία Τούλα Λεβίδη, που ήταν στην Αυλή της Φρειδερίκης. Λέγεται, λοιπόν, πως από τους κύκλους του Μπότση η Αλίκη γνώρισε τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο. Ο έρωτας υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο Κωνσταντίνος ξετρελάθηκε με τη «γατούλα» και μόλις η Αλίκη έμπαινε στο αυτοκίνητό του αυτομάτως ακουγόταν το σουξέ της «Νιάου νιάου, βρε γατούλα». Η Αλίκη μού είχε εξομολογηθεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν σπουδαίος εραστής και όταν της είχα δείξει ένα ξένο περιοδικό με φωτογραφίες από τα γενέθλιά του πριν από λίγα χρόνια, βλέποντας την Αννα Μαρία είπε: «Μου έφαγε τον άνδρα». Τα τελευταία χρόνια τον χαρακτήριζε βλάκα και δεν είχε διστάσει να λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα εναντίον του βασιλιά στο δημοψήφισμα που έγινε μετά τη μεταπολίτευση για την κατάργηση της βασιλείας στην Ελλάδα. Οπως όμως μου είχε εξομολογηθεί, τον έβλεπε ακόμη σε κάποια ταξίδια της στο Λονδίνο για έναν καφέ, για μια κουβεντούλα, μόνον που και οι δύο σε αυτές τις φιλικές συναντήσεις ήταν πολύ τρακαρισμένοι. Η Αλίκη δεν έπαυε να λέει πως αν ο Κωνσταντίνος την είχε παντρευτεί δεν θα είχε χάσει τον θρόνο του. Θα τον είχε προφυλάξει από απερίσκεπτες κινήσεις».

Σε συνέντευξή της, η ηθοποιός, είχε δηλώσει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ένα πολύ καλό παιδί, αλλά καταπιεσμένος από τη μητέρα του.

Είχα αναφερθεί και σε μια συγκεκριμένη «σκανδαλιά», που του είχε κάνει «ως κακό παιδί».

Συγκεκριμένα, ενώ είχαν «μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί» και «πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, έχει μαζευτεί για να τον καμαρώσουν».

«Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα».

«Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος».

{https://www.youtube.com/watch?v=mzoIrSqP_Nk}

#ΑΛΙΚΗ_ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ #ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΤΕΩΣ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα