Ανατροπές στα εργασιακά των δημοτικών υπαλλήλων φέρνει το μπαράζ εργατικών ατυχημάτων

Αλλαγές στο πλαίσιο της ασφάλειας των εργαζομένων στους δήμους προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών καθώς τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι έχουν χάσει την ζωής από ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έχει συγκροτήσει επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την υποβολή πρότασης για την αναβάθμιση και

τον εκσυγχρονισμό του.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η Επιτροπή οφείλει να υποβάλει σχετική πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς έως την 30η Ιουνίου 2018.

Η πρόταση της επιτροπής αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να διατυπώσουν τις τελικές τους απόψεις κατά την διάρκεια της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή μετέχουν και οι συνδικαλιστές από ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ καθώς και από την ΚΕΔΕ. Οι προθέσεις του υπουργείου Εσωτειρκών είναι να νομοθετήσει για το ζήτημα μέσα στο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα