«Αόρατο» φουτουριστικό γιοτ για πάμπλουτους που θέλουν να ταξιδεύουν κάτω από άκρα μυστικότητα

Ένας τρόπος για τους πάμπλουτους να ταξιδεύουν κάτω από άκρα μυστικότητα, αποτελεί το πρώτο 3D εκτυπωμένο σούπερ γιοτ που σχεδιάστηκε για να είναι «αόρατο»!

Το Pegasus είναι το πρώτο 3D εκτυπωμένο σούπερ γιοτ μήκους 88 μέτρων που σχεδιάστηκε για να είναι «αόρατο» και να έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ιδέα για το φουτουριστικό αυτό γιοτ

συνελήφθη σε μια παραλία στα Κουφονήσια. Το πολυτελές σούπερ γιοτ, το οποίο θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από γυαλί καθρέφτη για να αντανακλά τη θάλασσα και τον ουρανό, προτάθηκε ως concept από τον σχεδιαστή Jozeph Forakis.

Το σκάφος, με ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ, θα μπορεί να αντανακλά τον ουρανό, τα σύννεφα και το υδάτινο περιβάλλον. Τα αντανακλαστικά ηλιακά φτερά του, κρυμμένα στο γυαλί της υπερκατασκευής, θα είναι επίσης σε θέση να παρέχουν ενέργεια για λειτουργία, δουλεύοντας παράλληλα με μια υβριδική πηγή υδρογόνου, περιέγραψε ο σχεδιαστής στη Daily Mail. Η ηλιακή ενέργεια με τη σειρά της θα χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία ηλεκτρολυτών που θα εξάγουν υδρογόνο από το θαλασσινό νερό. Στη συνέχεια, οι κυψέλες καυσίμου θα μετατρέπουν το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια που θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία προωθητήρων αζιμουθίου, ενός τύπου κινητήρα, και για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Η τιμή για το superyacht δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά αναμφίβολα θα απευθύνεται στους εξαιρετικά πλούσιους. Το Pegasus ετοιμάζεται επί του παρόντος να παρουσιαστεί σε ναυπηγεία που δείχνουν ενδιαφέρον και μπορεί να μπει σε
παραγωγή έως το 2030. Ο σχεδιαστής Jozeph Forakis που κινείται μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα γιοτ με μηδενικές εκπομπές ρύπων, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε όλα τα τμήματα του σκάφους. Υπάρχει επίσης ένας υδροπονικός κήπος πολλαπλών επιπέδων «Tree of Life» που παρέχει φρέσκα εδώδιμα προϊόντα και φιλτράρισμα του αέρα στο πλοίο.

«Το Pegasus είναι ένα τολμηρό αλλά εφικτό όραμα για το εγγύς μέλλον της βιομηχανίας superyacht, όπου ο άνθρωπος και η μηχανή ζουν σε αρμονία με τη φύση αντί να την ανταγωνίζονται ή να την υπονομεύουν», πρόσθεσε ο σχεδιαστής. Το superyacht θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας μια ρομποτική μηχανή τρισδιάστατης εκτύπωσης για τη δημιουργία του πλαισίου ολόκληρου του σκάφος. Ο σχεδιαστής υποστηρίζει ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια εξαιρετικά ισχυρή, αλλά ελαφριά δομή, η οποία θα μπορούσε να παραχθεί χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια, υλικά, απόβλητα, χώρο και χρόνο σε σύγκριση με τη συμβατική κατασκευή.

Τέσσερα επίπεδα στο εσωτερικό του γιοτ

Το εσωτερικό του γιοτ διαθέτει τέσσερα επίπεδα - που συνδέονται με μια σπειροειδή σκάλα - με ευρύχωρα σαλόνια επισκεπτών. Το σκάφος έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, που αντικατοπτρίζει τη ζωή στη φύση, τόσο μέσα - με μια ζωντανή πρασινάδα - όσο και έξω, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο τελευταίος όροφος διαθέτει μια κύρια σουίτα με μια μεγάλη ιδιωτική βεράντα, στην οποία μόνο ο ιδιοκτήτης του σκάφους θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. Το μπροστινό μέρος του σκάφους έχει μια πισίνα τύπου ενυδρείου και μεγάλα οριζόντια παράθυρα που μετατρέπονται σε ανοιχτά μπαλκόνια και όταν το κάλυμμα της πισίνα είναι κλειστό λειτουργεί ως ελικοδρόμιο.

Στο πίσω μέρος του πλοίου θα υπάρχει ανοιχτό beach club, είπε ο σχεδιαστής με «υπερμέγεθες τζακούζι» με πτυσσόμενα μπαλκόνια που μετατρέπονται σε ένα κλειστό σολάριουμ και με συρόμενα γυάλινα πάνελ στην οροφή.

{https://www.youtube.com/watch?v=SkzvKs7H1v0}

#ΓΙΟΤ #ΠΛΟΥΣΙΟΙ #ΤΑΞΙΔΙΑ #ΣΚΑΦΟΣ #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αόρατο,aorato