Απίστευτες αποκαλύψεις για την Thomas Cook: Έκαναν κρατήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή ενώ η εταιρία πτώχευε!

Σε νέες αποκαλύψεις για την χρεοκοπία της Thomas Cook, προχώρησαν Βρετανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ανέφεραν ότι η εταιρία εξακολουθούσε να να κάνει κρατήσεις, λίγες ώρες πριν να ανακοινωθεί το κλείσιμό της, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα!

Μάλιστα δοκίμασαν να αγοράσουν με επιτυχία πακέτο φθηνών διακοπών στην Ελλάδα,

δύο ώρες πριν την κατάρρευση, αξίας 187 λιρών το άτομο, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονταν πτήση από το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, μεταφορές και κατάλυμα. Το σύστημα κρατήσεων της εταιρίας έστειλε επιβεβαίωση στις 08.12 το πρωί, μαζί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, στην οποία μάλιστα αναγράφονταν «Ελπίζουμε να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι και περιμένουμε νέα σας κατά την επιστροφή». 

Πάντως, ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Ντέιρντρ Χάτον, δεσμεύτηκε μέχρι στιγμής ότι όλοι οι ταξιδιώτες πελάτες της εταιρίας θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις διακοπές τους, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή τους σε συνεργασία με άλλες εταιρίες. Πάνω από 600.000 επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την εξέλιξη, ενώ σε 150.000 υπολογίζονται οι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται σε κάποιο ξένο προορισμό.

Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, για τις πτήσεις που επιστρέφουν στη Βρετανία, δεν παίζει ρόλο εάν οι πελάτες της Thomas Cook προστατεύονται από την ευρωπαϊκή οδηγία ATOL ή όχι, ούτε ποια είναι η εθνικότητά τους. «Όλοι οι πελάτες της εταιρίας που βρίσκονται σε διακοπές και έχουν εισιτήριο επιστροφής για την Βρετανία, θα επιστρέψουν πίσω σε διάστημα δύο εβδομάδων» διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα