Αποκαλύψεις για τις βάσεις 2023: «Σε αυτά τα επιστημονικά πεδία θα δούμε άνοδο» λέει ο Στρατηγάκης στο Dnews

Ποια είναι τα συμπεράσματα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των πανελληνίων εξετάσεων; Σε ποιες σχολές θα αυξηθούν οι βάσεις 2023 και σε ποιες θα μειωθούν;

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και μαθηματικός – ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης, μιλά αναλυτικά στα Dnews για το τι πρόκειται να συμβεί με τις βάσεις των σχολών σε κάθε πεδίο ξεχωριστά, σύμφωνα με τις επιδόσεις αλλά και τις συμμετοχές των υποψηφίων.

Ο

κ. Στρατηγάκης προβλέπει πως γενικά οι τάσεις των βάσεων θα είναι ανοδικές στο 1ο και στο 4ο πεδίο, στο 2ο και στο 3ο ανοδικά στις υψηλόβαθμες και πτωτικά στις χαμηλόβαθμες.

«Οι επιδόσεις των υποψηφίων δηλαδή του 1ου πεδίου ήταν καλύτερες φέτος απ ότι πέρσι. Ο μέσος όρος από 11,35 πήγε 11,73. Αυτό μας δείχνει ότι περιμένουμε μία άνοδο των βάσεων σε όλη την βαθμολογική κλίμακα.

Στο δεύτερο πεδίο η εικόνα είναι παρόμοια, δηλαδή έχουμε βελτίωση του μέσου όρου από 11,87 το 12,3. Αυτό θα δώσει μία αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, θα δώσει όμως μείωση των βάσεων στις χαμηλόβαθμες σχολές διότι εδώ για ακόμη μία φορά μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων. Οπότε με λιγότερους υποψήφιους θα πέσουν οι βάσεις στις σχολές από 15 και κάτω.

Στο τρίτο πεδίο που είναι οι επιστήμες και η υγεία έχουμε χειροτέρευση των επιδόσεων, ενώ πεις ο μέσο όρος ήταν 12,03 φέτος έγινε 11, 73. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι υποψήφιοι επέλεξαν το τρίτο πεδίο γιατί φοβήθηκαν το δεύτερο με τα μαθηματικά. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά που έδωσαν φέτος εξετάσεις έπεσαν πάνω στο κοβιντ και στην καραντίνα. Θα περιμένουμε μία μικρή αύξηση στις ιατρικές περίπου στα 50 μόρια και μείωση των βάσεων στις σχολές στα 15 και κάτω.

Στο τέταρτο πεδίο ο μέσος όρος ήταν ίδιος με πέρσι στο 10,45, όμως φέτος έχουμε καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά και σχεδόν 2.000 παραπάνω υποψήφιους συγκριτικά με πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άνοδο των βάσεων, μικρή στις υψηλόβαθμες σχολές (50 με 80 μόρια) και λίγο μεγαλύτερη στις πιο χαμηλές σχολές (200 μόρια)».

#ΒΑΣΕΙΣ_2023 #ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ_ΠΕΔΙΟ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκαλύψεις, 2023, Στρατηγάκης, Dnews,apokalypseis, 2023, stratigakis, Dnews