Αποτελέσματα εκλογών: Σενάρια για εκλογές ακόμη και 25 Ιουνίου

Ο θρίαμβος της ΝΔ με 20 μονάδες όπως όλα δείχνουν φέρνει συντομότερα τον δεύτερο γύρο των εκλογών με πιθανή ημερομηνία την 25η Ιουνίου.

Με την εκτίμηση αποτελέσματος να δίνει στη Νέα Δημοκρατία μια αδιαμφισβήτη σαρωτική νίκη, σύφμωνα με πληροφορίες πληθαίνουν τα σενάρια για επίσπευση

του δεύτερου γύρου των εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου, μια εβδομάδα δηλαδή πριν από τις 2 Ιουλίου που ήταν το αρχικό σενάριο.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 41%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,09%, δίνοντας του τον αέρα του νικητή. Τρίτη εκλογική δύναμη αναδεικνεύται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 12,16%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,96% και η Ελληνική Λύση με 4,5%.

Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για το αν υπάρχει χρόνος να οργανωθούν τόσο γρήγορα δεδομένου οτι θα είναι σε εξέλιξη και οι πανελλήνιες. Αν λοιπόν οι εξελίξεις με τις διερευνητικές εντολές «τρέξουν», δεδομένου πως δεν υπάρχει περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, τότε είναι πιθανό οι δεύτερες εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει κλειδώσει την ημερομηνία αυτή.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών, στην επίσημη εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε πως η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική και η διαφορά παγιώνεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΜέΡΑ25 δεν καταφέρνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, να μπει στη Βουλή. Εκτός φαίνεται πως θα μείνουν τόσο η Πλεύση Ελευθερίας όσο και η Νίκη. Η περίπτωση σφάλματος είναι στο 0,5%

#ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΙΟΥΝΙΟΣ #ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα