ΑΣΕΠ: Από μέρα σε μέρα η προκήρυξη της ΥΠΑ για 141 προσλήψεις

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΓΒ/2023 και τις 141 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέρα σε μέρα αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη.

Η εν λόγω

προκήρυξη θα απευθύνεται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού με περίπου 90 θέσεις να αφορούν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ακόμα 50 προσλήψεις για εξειδικευμένους ηλεκτρονικούς του τομέα διεύθυνσης και διαχείρισης υποδομών αεροναυτιλίας.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις στην ΥΠΑ θα κληθούν να δώσουν εξειδικευμένες εξετάσεις κατά τις οποίες θα εξεταστούν τόσο στην προσομοίωση χειρισμού ραντάρ, όσο και στην ορθοφωνία.

Τα ειδικά προσόντα διορισμού για τον κλάδο ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ. 85/2018, είναι τα εξής:

Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας Ειδικές δεξιότητες όπως ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά είναι η διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η παρατηρητικότητα, η μνήμη, η αντίληψη του χώρου και του χρόνου και οπωσδήποτε η ορθοφωνίαδιαπιστούμενων στο σύνολό τους κατόπιν εξέτασης από ειδική προς τούτο συγκροτούμενης Επιτροπής Πιστοποιητικό υγείας Γ’ κατηγορίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις Ηλικία μέχρι 38 ετών Οι βασικές αρμοδιότητες του «Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας» Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, κατέχει τη θέση του τεχνικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την ασφαλή προσγείωση ή απογείωση των αεροσκαφών.

Μία από τις βασικές του αρμοδιότητες είναι η συνομιλία με τους πιλότους αεροσκαφών, ο έλεγχος του αεροδρομίου, η ενημέρωση του πληρώματος, αλλά και η συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου.

#ΑΣΕΠ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΣΙΑ #ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ #ΥΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα