«Χρυσό» deal για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Σε 370 αυξάνει τα καταστήματα της η αλυσίδα «Μασούτης Α.Ε» με το deal με την «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης» που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πάνω από το 1 δισ. ευρώ ωθεί τον τζίρο της αλυσίδας «Μασούτης Α.Ε» το «χρυσό» deal που πέτυχε με τη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης» για περίπου 50 εκατ. ευρώ και αυξάνει τα καταστήματα της αλυσίδας σε 370.

Η πινακίδα της «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ» θα έχει ανέβει μέχρι το τέλος Ιουλίου στα συνολικά 37 καταστήματα Κέρκυρας και Αιγαίου που παίρνει

από τη «ΣΥΝ.ΚΑ Υπεραγορές ΑΕ». Ο Μασούτης εντάσσει στο δίκτυό του 19 καταστήματα της Κέρκυρας κάτω από την επωνυμία «Γαλαξίας ΑΕ – Μαρκάτο» και 18 ακόμη σε οκτώ νησιά του Αιγαίου.

Τα καταστήματα της Κρήτης της «ΣΥΝΚΑ» διατηρούν την επωνυμία «SYNKA Super Markets» και ο συνεταιρισμός διατηρεί τη διαχείρησή τους.

Μετά την εξαγορά η ανακαίνιση

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 50% της ΣΥΝΚΑ, η αλυσίδα Μασούτης ξεκινά πρόγραμμα ανακαίνισης των σούπερ μάρκετ που απέκτησε σε Κέρκυρα και Αιγαίο που εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Έτσι μετά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, ο Μασούτης μπαίνει και στην αγορά της Κέρκυρας, ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού αλλά και σε νησιά του Αιγαίου που ξεχωρίζουν για την δυναμική τους όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Πάρος, η Χίος, η Νάξος, η Μήλος η Τήνος και η Κάλυμνος.

Το «φούσκωμα» του τζίρου

Ο συναιτερισμός το 2020 είχε τζίρο περίπου 187 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μασούτης είχε κύκλο εργασιών 883 εκατ. ευρώ και δίκτυο 333 καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της τρέχουσας χρήσης, στο πεντάμηνο του 2022, ο τζίρος είναι κοντά στο -1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς, παρά τις αυξήσεις που αναγκαστικά η αγορά έδωσε στις τιμές λόγω των μεγάλων πληθωριστικών πιέσεων, οι πωλήσεις σε όγκο μειώθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η έστω ελάχιστη μείωση και σε αξία.

#ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΑΛΥΣΙΔΑ #ΜΑΣΟΥΤΗΣ #ΚΕΡΚΥΡΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα