«Δεχθήκαμε πυρά, πάρα πολλές αδέσποτες σφαίρες» - Τα πρώτα λόγια των διασωθέντων Ελλήνων από το Σούδαν

Ανακουφισμένοι που γύρισαν στην Ελλάδα δηλώνουν οι Έλληνες διασωθέντες από το Σουδάν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρώτη ομάδα Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

«Ευχαριστώ τις ελληνικές δυνάμεις, τον στρατό, την γαλλική πρεσβεία που βγήκαμε από το Χαρτούμ. Όλα τα πράγματα είναι καλά. Κινδυνεύσαμε πάρα πολύ, ήταν δύσκολα», περιέγραψε σε

δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες συγκινημένος διασωθέντας από το Σουδάν.

«Ήταν και θέμα τύχης», είπε ένα άλλο άτομο σχολιάζοντας πώς κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν όπου μαίνεται ο εμφύλιος.

Και εμείς δεχθήκαμε πυρά, πάρα πολλές αδέσποτες σφαίρες

«Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που γυρίσαμε στην πατρίδα ασφαλείς και σώοι. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και ευελπιστούμε και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει πίσω να σταθούν τυχεροί όπως και εμείς και να επιστρέψουν σύντομα».

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Σουδάν, μόλις αλλάξει η κατάσταση, σχολίασε: «Νομίζω ότι κανένας δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα».

«Οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν πως όταν ξεκινήσαν οι μάχες, δεν ήξερε κανείς που θα διεξαχθούν. Συνεχώς αλλάζαν μέρη. Επίσης, χρησιμοποιούσαν πολύ βαρύ οπλισμό, ρουκέτες, βομβαρδισμός κανονικά. Είχαν ισχυρά όπλα».

«Κινδυνεύσαν όλοι γιατί δεν υπήρχε καμία ασφάλεια. Και εμείς δεχθήκαμε πυρά, πάρα πολλές αδέσποτες σφαίρες», συμπλήρωσε.

@dnews.gr Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρώτη ομάδα Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. #fyp #fy #foryoupage #dnewsgr #greecetiktok #soudan ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr

«Ευχαριστούμε πολύ»

Ακόμα, ένα πρόσωπο περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησαν στο Σουδάν λέγοντας ότι τη δεύτερη ημέρα των συγκρούσεων έπεσε μια βόμβα δίπλα στο σπίτι του.

Δέκα επτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

#ΣΟΥΔΑΝ #ΔΙΑΣΩΣΗ #ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΟΛΕΜΙΚΗ_ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ #ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα