Διαφοροποίηση Σπίρτζη για το χρονοδιάγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, συνέδριο και παραίτηση οργάνων

Ο κύριος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα παραιτηθεί από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι οι τελικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη αλλαγής ηγεσίας θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, υπονοώντας ότι ενδέχεται να αναιρέσουν ορισμένες της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σπίρτζης εξέφρασε τη διαφωνία του για δύο ζητήματα. Ουσιαστικά, στις δηλώσεις αυτές εξέφρασε την πρόταση που έκανε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας,

η οποία ψηφίστηκε από την Κατερίνα Νοτοπουλου, Παύλο Πολάκη, Ζωή Καρκούλια. Επίσης, ο κύριος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα παραιτηθεί από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Εκλογή προέδρου και συνεδρίου

Το πρώτο ήταν ότι χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνει συνέδριο και εκλογή προέδρου μέσα στον Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να συζητηθούν αναλυτικά οι θέσεις των υποψηφίων προέδρων, καθώς και του κόμματος σε εθνικά, μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, φορολόγηση, αναδιανομή του πλούτου, ασφαλιστικό, προσφυγικό κτλ, οι οποίες μετά την παραίτηση Τσίπρα πρέπει να διευκρινιστουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Σπίρτζης είχε προτείνει στην ΠΓ η πραγματοποίηση του Συνεδρίου και της εκλογής προέδρου να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε διαρκές συνέδριο.

Να επανεκλεγούν γραμματείς και ΠΓ

Δεύτερον, χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο να μην εκλεγεί εκ νέου γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας, δεδομένου ότι είχαν ψηφιστεί με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και νέα Πολιτική Γραμματεία. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αυτό πρέπει να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κύριος Σπίρτζης έχει εκφράσει σε συνομιλητές του την πρόθεση του να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος.

Πρόταση συλλογικής ηγεσίας

Τέλος, ο κύριος Σπίρτζης, όπως δήλωσε και στην ΕΡΤ, ότι θα πρέπει να οριστεί μεταβατική εκπροσώπηση του κόμματος με 4 αναπληρωτές του απερχόμενου προέδρου και συγκεκριμένα τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αλέξη Χαριτση από το οικονομικό επιτελείο και τον Νίκο Παππά.

#ΧΡΗΣΤΟΣ_ΣΠΙΡΤΖΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα