Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν δηλητηριάστηκε από κεταμίνη», επιμένουν οι γιατροί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Οι ιατροδικαστές, Χρήστος Κραββαρίτης και Ουρανία Δημακοπούλου εμμένουν στην επιστημονική άποψη ότι η κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου δε δηλητηριάστηκε από κεταμίνη, αλλά πέθανε από παθολογικά αιτία.

Χωρίς την κατηγορούμενη παιδοκτόνο από την Πάτρα διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η εξέταση δυο μαρτύρων ειδικών γνώσεων, του κ. Κραββαρίτη και της κ. Δημακοπούλου. Και οι δυο, ιατροδικαστές στην ειδικότητα,

καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κραββαρίτης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η άτυχη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη δε δηλητηριάστηκε απο μεγάλη δόση κεταμίνης, αλλά πέθανε από «καλπάζουσα λοίμωξη», μιλώντας συγκεκριμένα για «οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων». Όπως είπε ο μάρτυρας, η «πολυφαρμακία φέρνει παρενέργειες και αποδυναμώνει τον οργανισμό».

Αναφορικά με την κατηγορία για χορήγηση κεταμίνης από τη μητέρα, ο μάρτυρας σχολίασε πως «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει. Δυστυχώς δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι.

Δεν έχουμε ευρήματα που να καταδείξουν τη δηλητηρίαση. Απέχει παρασάγγας το πώς δόθηκε η αιτία θανάτου. Ο ιατροδικαστής δίνει την αιτία θανάτου, οι υπόλοιποι είναι βοηθοί μας….».

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως η κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας, δόθηκε στο παιδί κατά τη διασωλήνωσή του.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί, νοσηλευτές, συμφώνησαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη . Έχετε άλλη πεποίθηση ;

Μάρτυρας: Η εμπειρία μου λέει αυτό. Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία… Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς … Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Ακολούθως εξετάστηκε απο τους συνεργάτες του Αλέξη Κούγια η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου. Η μάρτυρας άφησε για ακόμη μια φορά, ανοικτό το ενδεχόμενο και τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου να έχουν πεθάνει απο την ίδια κληρονομική νόσο και έβγαλε απο το κάδρο των ευθυνών το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου ξεψύχησε η 9χρονη.

«Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των γιατρών, ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει εν μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Αύριο ο κ. Κούγιας θα ολοκληρώσει την εξέταση της κ. Δημακοπούλου και με αυτόν τρόπο αναμένεται να κλείσει ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη.

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΚΕΤΑΜΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα