Δίκη Πισπιρίγκου: «Όταν φύγαμε από το νοσοκομείο την Παρασκευή, δεν περιμέναμε ότι η Τζωρτζίνα θα πεθάνει το Σάββατο»

Η παιδίατρος, Κωνσταντίνα Πατούνη, έκανε λόγο για πολύ δυσάρεστη έκπληξη των γιατρών και νοσηλευτών, όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο της 9χρονης από την Πάτρα. Τον χαρακτήρισε μη αναμενόμενο, παρά τη βαριά τετραπληγία της Τζωρτζίνας.

« Αφήσαμε ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί, με κανονικές σφίξεις και κανονικό οξυγόνο την Παρασκευή και το Σάββατο μάθαμε ότι το παιδί πέθανε. Αυτό δεν το περίμενε κανείς από τους γιατρούς του νοσοκομείου», κατέθεσε χαρακτηριστικά η παιδίατρος της

Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», για να εκφράσει την άποψή της ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν απρόσμενος, χωρίς να εξηγείται επιστημονικά.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η ίδια και άλλοι συνάδελφοί της εξέτασαν την άτυχη 9χρονη στις 26 Ιανουαρίου 2022, οπότε και το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά και τις δυο επόμενες ημέρες, χωρίς να διαπιστώνουν παθολογική αιτία που θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή στην 9χρονη.

« Συνάντησα πρώτη φορά την οικογένεια στην πρωινή επίσκεψη, ρωτήσαμε για το οικογενειακό ιστορικό, μας είπε ο πατερας για το πρώτο παιδί που έφυγε από ηπατική ανεπάρκεια. Σταθήκαμε εκεί και ρωτήσαμε λεπτομέρειες, γιατί μας έκανε εντύπωση. Μας είπε ο πατέρας, ότι έχουν κινηθεί δικαστικά για το θέμα. Μετά μας είπαν για δεύτερο παιδί, η μητέρα μας είπε ότι το παιδί έπαθε ανακοπή καρδιάς στο σπίτι, απο φλεβόκομβο. Μας είπε μάλιστα, ότι ήταν το τρίτο περιστατικό στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η παιδίατρος.

Κατά τη νοσηλεία του 9χρονου παιδιού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε δυο φορές την ίδια για επιδείνωση της υγείας της 9χρονης. Όπως είπε, η κυρία Πατούνη, η κατηγορούμενη μητέρα ήταν ψύχραιμη και είχε ήρεμη φωνή.

« Την Παρασκευή το πρωί στις 27/1, η μητέρα μας βρήκε στο διάδρομο και με ήρεμη φωνή μας ειδοποίησε για το πρώτο επεισόδιο, μπήκαμε στο δωμάτιο είχε ταχυκαρδία το παιδί, ήταν το κεφάλι αριστερά με διεσταλμένες κόρες, δώσαμε φάρμακα και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα. Στις 11.25 της ίδιας ημέρας, μας φωνάζει πάλι στο διάδρομο, δώσαμε οξυγόνο και το παιδί συνήλθε. Μετά ανέλαβαν οι νευρολόγοι, άλλαξαν την αγωγή στο παιδί και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του», κατέθεσε η μάρτυρας.

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ της παιδιάτρου και του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, με αφορμή ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για ένα βίντεο, που είχε τραβήξει η κατηγορούμενη και κατέγραφε το μόνιτορ, κατά τη διάρκεια καρδιακού επεισοδίου της Τζωρτζίνας. Η γιατρός αρνήθηκε να αξιολογήσει την κατάσταση του παιδιού, βάσει αυτού του οπτικοακουστικού υλικού, με αποτέλεσμα να δεχθεί βολές από την υπεράσπιση ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα αυτών των επεισοδίων.

«Δεν ήμουν παρούσα σε αυτά τα επεισόδια. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ιατρικά κάτι, που δεν ήμουν παρούσα. Με ρωτάτε αν έκαναν λάθος οι συνάδελφοι μου στην Πάτρα ; Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός …», ανέφερε η μάρτυρας.

Αναφορικά με καρδιακά επεισόδια, στα οποία η παιδίατρος ήταν παρούσα, είπε ότι αυτά «ήταν σύντομα, τα οποία λύθηκαν εύκολα και γρήγορα», απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

Η δίκη συνεχίζεται.

#ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΔΙΚΗ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα