Δίκη Πισπιρίγκου: «Προσπαθούν να καλύψουν ιατρικό λάθος», λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας που την εκπροσωπεί μίλησε το πρωί για μια συνωμοσία και ένα σκοτεινό σχέδιο γιατρών στην Πάτρα.

Ο Αλέξης Κούγιας που την εκπροσωπεί μίλησε το πρωί για μια συνωμοσία και ένα σκοτεινό σχέδιο γιατρών στην Πάτρα, που είχε σαν στόχο να φορτώσουν την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας στην πελάτισσά του, για να καλύψουν όπως ανέφερε τα δικά τους εγκληματικά λάθη.

Ο ποινικολόγος, σύμφωνα με το MEGA,

υπέβαλε μήνυση για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης εξ αμελείας από υπόχρεο, για ψευδή βεβαίωση και για ψευδείς καταθέσεις σε βάρος των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Ανέφερε πως η κατάσταση της 8χρονης τότε Τζωρτζίνας δεν αξιολογήθηκε σωστά, με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει ανακοπή, να μείνει τετραπληγικό και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του.

«Θα αναδειχθεί η αλήθεια και θέλουμε να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί που ψευδόρκησαν για να σωθούν οι ίδιοι, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και ο κ. Πλεύρης που έσπευσε να τους υπερασπιστεί».

O Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η καρδιολόγος του νοσοκομείου του Ρίου που αναφέρθηκε ότι εξέτασε την Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή, κατέθεσε στις Αρχές ότι ουδέποτε κλήθηκε να εξετάσει την 8χρονη. Ούτε κατά την εισαγωγή του παιδιού στο Καραμανδάνειο, ούτε την επόμενη μέρα.

«Η κυρία Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

Σε εκείνο το σημείο η εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί η καρδιολόγος στο δικαστήριο να καταθέσει.

Εισαγγελέας: Όσον αφορά το αίτημα να κληθεί η Καρατζά, είχε τεθεί εξαρχής από πλευρά της υπεράσπισης. Θεώρησα οτι ταν πρόωρο το στάδιο τότε. Τώρα όμως προτείνω να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον μας.

Αλέξης Κούγιας: Θα πρέπει σήμερα το δικαστήριο να έχει την κατάθεσή της κυρίας Καρατζά ώστε να την ρωτήσουν “ποιος σας είπε αυτό, το άλλο”. Με αυτούς τους τύπους που έβγαιναν στην τηλεόραση και έλεγαν ότι είναι δικηγόροι και άλλαζαν κοστούμια όλη μέρα. Πως γίνεται να μην διαβαστεί αυτό το έγγραφο;

Η συγκεκριμένη καρδιολόγος είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Live News τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, την είχαμε ρωτήσει αν είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως η καρδιολόγος δεν εξέτασε την Τζωρτζίνα όταν μπήκε στο Καραμανδάνειο μετά το επεισόδιο με σπασμούς.

Σύμφωνα με την πλευρά της 34χρονης, μόλις οι γιατροί κλήθηκαν να διαχειριστούν την ανακοπή, κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να καλύψουν δικές τους ευθύνες και να ρίξουν το βάρος στη μητέρα.

«Οι ψευδομάρτυρες γιατροί σε όλες τις καταθέσεις προσπαθούν να καλύψουν το τεράστιο ιατρικό λάθος τους, να νοσηλεύουν την αείμνηστη Τζωρτζίνα, διότι δήθεν έπασχε από γαστρεντερίτιδα και αρχόμενη βρογχοπνευμονία, δίνοντας αντιβιοτικά, αντί να αξιολογήσουν ευρήματα αντικειμενικά, επιστημονικά ως καρδιολογική πάθηση, η οποία και πράγματι υφίστατο, με αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να υποστεί ανακοπή και τελικώς τετραπληγία», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η ειδικευομένη παιδίατρος που έζησε την πρώτη ανακοπή

Μετά τη μήνυση του Αλέξη Κούγια και το αίτημα για κλήση της καρδιολόγου στο δικαστήριο κατέθεσε μια ειδικευόμενη τότε παιδίατρος που έζησε τα δραματικά γεγονότα πριν από δύο χρόνια.

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια κινήσεις άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι», ανέφερε στη κατάθεσή της η παιδίατρος.

«Η ειδικευόμενη παιδίατρος ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις της μητέρας εκείνες τις μέρες και ανέφερε πως ήταν ψύχραιμη. Από τη στιγμή που μετέφερε την Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο μέχρι εκείνη την Κυριακή που η 8χρονη υπέστη ανακοπή», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Πρόεδρος : Τι σας είπε μητέρα;

Μάρτυρας : Είπε η μαμά ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος : Πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας : Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος : Μιλήσατε με παιδάκι;

Μάρτυρας : Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος : Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας : Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Η δίκη της 34χρονης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάθεση της καρδιολόγου που επικαλείται ο Αλέξης Κούγιας, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει η πελάτισσά του.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο Αλέξης Κούγιας προσπαθεί να εδραιώσει την περίπτωση του ιατρικού λάθους, αλλά θα πρέπει να αποδείξει το ίδιο επιχείρημα και για τους άλλους δύο θανάτους παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

#ΔΙΚΗ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Πισπιρίγκου, Προσπαθούν, Κούγιας,diki pispirigkou, prospathoun, kougias