Έμποροι σε Dnews: Μετά το «χαράτσι Skroutz» 45.000 μικρές επιχειρήσεις μένουν ξεκρέμαστες

Ακόμα ένα οικονομικό «βραχνά» καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Skroutz , αφού σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρεία ζητάει 400 ευρώ ΣΥΝ το ΦΠΑ μέχρι 1 Μαρτίου 2023 για ετήσια συνδρομή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Συλλόγου αυτοαπασχολούμενων

επαγγελματιών και εμπόρων Δήμου Αθήνας, Βασίλης Δήμας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την έξτρα χρέωση από Skroutz , υποστηρίζοντας ότι το αφήγημα πως το ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι η σωτηρία τους γκρεμίζεται.

«Οι μικρές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Skroutz δεν θα τα καταφέρουν. Οι μεγάλες δεν έχουν καμία συνεργασία με την εφαρμογή, μιλάμε για μικρότερες. Οι μεγαλύτερες ίσως αντέξουν σε αυτόν τον ανταγωνισμό δεδομένης της αλλαγής στην πολίτικη των εφαρμογών. Ουσιαστικά η διαφήμιση ότι η «σωτηρία» μας ήταν η ψηφιακή μετάβαση και το ηλεκτρονικό εμπόριο πάει περίπατο», σημειώνει.

«Πάνω απο 45.000 μικρές επιχειρήσεις μένουν ξεκρέμαστες»

Τις τελευταίες ημέρες όλα δείχνουν πως η εταιρεία άλλαξε την πολιτική της όσον αφορά τους επαγγελματίες που ανεβάζουν τα προϊόντα τους στην διαδικτυακή ιστοσελίδα αγορών.

«Με την επιβολή της ετήσιας συνδρομής στους επαγγελματίες που είναι στην Skroutz ουσιαστικά μένουμε ξεκρέμαστοι. Εμείς αντιπροσωπεύουμε όχι το σύνολο του εμπορικού κόσμου αλλά τις μικρές επιχειρήσεις που είναι και η πλειοψηφία στον δήμο. Είμαστε πάνω 45.000 επιχειρήσεις».

Από τα 6% προμήθεια οι επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμα επιπρόσθετο κόστος των 400 ευρώ συν ΦΠΑ.

«Δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, καθώς αυτό σηματοδοτεί ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας. Ουσιαστικά δεν δεχθήκαμε κανένα μέτρο ελάφρυνσης, μείναμε ξεκρέμαστοι σε οποιαδήποτε μεταβολή επιβάρυνσης του εισοδήματος μας.

Λέμε στους συναδέλφους να προβληματιστούν αφού κυβερνήσεις, περιφέρειες, ο Δήμος Αθήνας, μεγάλοι εμπορικοί σύλλογοι της Αττικής παρουσίαζαν τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την μετάβαση στο ηλεκτρονική εμπόριο ως κάτι καλό, πράγμα που απ ότι φαίνεται δεν ισχύει. Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούμε συλλογικά γιατί διαφορετικά δεν θα αντέξουν σε αυτή την επίθεση που δέχονται. Να διεκδικήσουμε μέτρα ενισχύσεις τους εισοδήματος μας και μέτρα για την συνολική ικανοποίηση των αναγκών μας», καταλήγει ο κ. Δήμας.

#skroutz #ΦΠΑ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ #ΕΜΠΟΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έμποροι, Dnews, Μετά, Skroutz 45 000,eboroi, Dnews, meta, Skroutz 45 000