Είναι 115 χρονών ζει στην Ισπανία και έχει 13 δισέγγονα!

Έχει επιβιώσει από τη φρίκη δύο παγκόσμιων πολέμων, ενός εμφυλίου πολέμου και δύο παγκόσμιων πανδημιών.

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Ισπανίδα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε ηλικία 115 ετών.

Η Μαρία Μπράνιας Μορέρα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες (GWR), μετά τον θάνατο της Γαλλίδας καλόγριας αδελφής Αντρέ αυτόν τον μήνα σε ηλικία 118 ετών.

Η Morera έχει περάσει τα τελευταία 22 χρόνια σε οίκο ευγηρίας στην Καταλονία της Ισπανίας, αλλά γεννήθηκε

πριν από σχεδόν 116 χρόνια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η γέννησή της στις 4 Μαρτίου 1907 έγινε λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ με κινητήρα και δύο χρόνια πριν αρχίσει η κατασκευή του άτυχου Τιτανικού, όπως αναφέρεται στο cnn.

Παρά το γεγονός ότι απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από τα 116α γενέθλιά της, η Morera χρησιμοποιεί ακόμη και το Twitter -με λίγη βοήθεια από την κόρη της- για να επικοινωνεί με τους χιλιάδες οπαδούς της.

"Είμαι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά όχι ηλίθια", αναφέρει το βιογραφικό της στο Twitter.

Η Morera γεννήθηκε ένα χρόνο αφότου οι γονείς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ.

Maria Branyas Morera has survived the horrors of two world wars, a civil war and two global pandemics https://t.co/REH3Mh0WQo

CNN (@CNN) January 26, 2023

Ο πατέρας της Morera πέθανε από πνευμονική φυματίωση προς το τέλος του υπερατλαντικού ταξιδιού, ενώ η ίδια έχασε μόνιμα την ακοή της από το ένα αυτί μετά από μια πτώση, σύμφωνα με το GWR.

Η οικογένεια έφτασε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και η ζωή της Morera κάλυψε επίσης τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πιστεύεται ότι είναι από τους γηραιότερους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από το Covid-19, αφού βρέθηκε θετική στον ιό τον Μάιο του 2020.

Σε μια σειρά από tweets στα καταλανικά το Σάββατο, η Morera, η οποία έχει τρία παιδιά, 11 εγγόνια και 13 δισέγγονα, δήλωσε ότι ήταν "έκπληκτη και ευγνώμων" για το ενδιαφέρον που προκάλεσε η νέα της ιδιότητα, αλλά ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν "αγχωτικές" και ότι δεν θα δώσει άλλες συνεντεύξεις.

"Χρειάζομαι ειρήνη και ηρεμία", έγραψε στο Twitter. "Ζω στο Tura Residence εδώ και 22 χρόνια και δεν θέλω να αλλάξει η καθημερινότητα των ενοίκων ή του προσωπικού που μας φροντίζει".

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η είδηση για το ρεκόρ της Morera, η Residència Santa María del Tura εξέδωσε ανακοίνωση στο GWR στην οποία ανέφερε "Για να γιορτάσουμε αυτό το πολύ ιδιαίτερο γεγονός θα έχουμε μια μικρή γιορτή πίσω από κλειστές πόρτες στην κατοικία τις επόμενες ημέρες".

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει στην Jeanne Louise Calment. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της διήρκεσε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με το GWR.

#ΙΣΠΑΝΙΑ #ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
115, Ισπανία,115, ispania