Έκλειψη Ηλίου: Ορατή και στην Ελλάδα, παρακολουθήστε το φαινόμενο (βίντεο)

Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης θα είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Δείτε live.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φαινόμενο της μερικής έκλειψης Ηλίου, που θα είναι ορατό και από την Ελλάδα.

Ο καλός καιρός

και η έλλειψη συννεφιάς θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου live τη μερική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή και από την Ελλάδα.

Η μερική έκλειψη ηλίου θα ξεκινήσει λίγο μετά το μεσημέρι και θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα, η διάρκεια της έκλειψης θα διαρκέσει 2 ώρες και 15 λεπτά.

Στην Αθήνα θα αρχίσει στις 12:36 μ.μ. και η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου (σχεδόν 38%, ποσοστό που θα αγγίξει το 46% στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας) θα συμβεί στις 13:43 και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 14:51.

Στη Θεσσαλονίκη, η μερική έκλειψη θα αρχίσει στις 12:30, θα κορυφωθεί στις 13:38 και θα τελειώσει στις 14:46.

Προσοχή καθώς χρειάζονται ειδικά γυαλιά για να παρατηρήσει κανείς με ασφάλεια τον ήλιο και ποτέ δεν πρέπει να γίνεται με γυμνό οφθαλμό. Μάλιστα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καλεί στα κέντρα επισκεπτών στο Θησείο και στην Πεντέλη όποιον θέλει να δει την έκλειψη με ασφάλεια. Ωστόσο, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την έκλειψη και μέσω YouTube:

Η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα είναι το 2027.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το φαινόμενο διαδικτυακά όπως παρατηρείται μέσα από το φακό του ηλιακού τηλεσκοπίου του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης με σχολιασμό από τους αστρονόμους του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης, σε συνεργασία με ερευνητές του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

{https://youtu.be/XHnCnC1cOgk}

#ΕΚΛΕΙΨΗ_ΗΛΙΟΥ #ΕΛΛΑΔΑ #LIVE
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκλειψη Ηλίου, Ορατή, Ελλάδα,ekleipsi iliou, orati, ellada