Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Η επανάσταση των τριαντάρηδων και των σαραντάρηδων

Μια αρκετά θεαματική νεανικότητα, αλλά και ανανέωση, καταγράφεται στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, γεγονός που η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να αναδείξει επικοινωνιακά ενόψει του «δεύτερου γύρου» για τις εκλογές 2023.

Άλλωστε, είναι γνωστό οτι ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί τον δυναμισμό που δίνει η νέα γενιά στελεχών του κόμματος ως ένα από τα πιο βασικά συστατικά

στοιχεία της προσπάθειας να καταστεί ξανά η μεγάλη δύναμη του προοδευτικού χώρου. Αυτό ήταν, δε, κάτι που επανέλαβε με έμφαση και την Κυριακή στην ομιλία του ενώπιον των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και άλλων στελεχών του κόμματος, όπου ήταν αρκετά εμφανής η παρουσία των τριαντάρηδων και των σαραντάρηδων, τουλάχιστον σε σχέση με τα δεδομένα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα, το ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει 73,2% ανανέωση σε σχέση με την προηγούμενη και παράλληλα το 22% των μελών είναι κάτω των 40 ετών, αλλά και το 56% από 40 έως 60 ετών, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς και αυτές να μην ξεπερνά τα 50. Βεβαίως, αυτά είναι τα στατιστικά του κόμματος για "τη Βουλή της μιας μέρας" και μένει να φανεί αν το νεανικό στοιχείο θα παραμείνει κυρίαρχο και μετά την οριστικοποίηση της κατάστασης στις 25 Ιουνίου.

Ας δούμε, όμως, τους μικρότερους από αυτούς:

- Μανώλης Χριστοδουλάκης (32, Ανατολική Αττική). Διατέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ έχει και Master στις Πολιτικέ Επιστήμες από το LSE.

- Νάγια Γρηγοράκου (32, Λακωνία). Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές και το Ναυτικό Δίκαιο και κέρδισε την έδρα της Λακωνίας (όπου το ΠΑΣΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση), την οποία κατείχε για πολλά χρόνια ο πατέρας της, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

- Παναγιώτης Δουδωνής (33, 1η θέση στο Επικρατείας). Είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, συνταγματολόγος, με διδακτορικό στην Οξφόρδη και διδάσκει σε αυτό το αντικείμενο από το 2018. Έχει καταγωγή από τον Μεσότοπο της Λέσβου.

- Ελένη Βατσινά (35, Ηράκλειο). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing στη Βρετανία και είναι κάτοχος Master χρηματοοικονομικών και ανάπτυξης. Είναι κόρη του Φανούρη Βατσινά, ισχυρού κρητικού επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ΟΦΗ, ενώ και η ίδια απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα των εξαγωγών.

- Σωτήρης Παπαγεωργίου (35, Καρδίτσα): Κατέχει Master Φιλολογίας από το ΑΠΘ και είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κατάφερε να αποσπάσει 7.665 σταυρούς από σύνολο 10.450 πολιτών που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα!

- Κατερίνα Σπυριδάκη (38, Λασίθι): Έχει δίπλωμα από το ΑΠΘ και έχει δουλέψει ως μηχανολόγος σε ελληνικές και ξένες εταιρείες κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων, αλλά και ως υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων στον τουριστικό κλάδο. Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα.

- Δημήτρης Διαμαντίδης (40, Β’ Πειραιά): Οικονομολόγος και υπεύθυνος του τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος. Κατάγεται από οικογένεια με μεγάλη πολιτική παράδοση, καθώς ο (συνονόματος) παππούς του υπήρξε βουλευτής της Ένωσης Κέντρου και αργότερα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου βουλευτής, αλλά και υπουργός Ναυτιλίας, υπήρξε και ο πατέρας του, Γιάννης.

- Δημήτρης Μάντζος (41, 2η θέση στο Επικρατείας): Έχει μεγαλώσει κατά το ήμισυ των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα και μετά στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της Νομικής του ΑΠΘ, έχει Master στο εμπορικό δίκαιο, ενώ είναι και υποψήφιος διδάκτορας στην Πολιτική Δικονομία. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Με χαρακτήρα ιδιαίτερα ήπιο και ευγενικό, είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

- Κατερίνα Καζάνη (41, Εύβοια): Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κατάγεται από τους Καλημεριάνους της Κύμης. Έχει τελειώσει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα, αν και αρχικά είχε ξεκινήσει τις σπουδές στον τμήμα Μηχανολόγων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

#ΠΑΣΟΚ #ΚΙΝΗΜΑ_ΑΛΛΑΓΗΣ #Χαριλάου_Τρικούπη #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ,ekloges 2023 - pasok