Εκλογές Τουρκία: «Στενεύει» ο κλοιός για τις έδρες, έγκυρες οι ψήφοι του Ιντζέ

H Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι ψήφοι του Μουχαρέμ Ιντζέ, του προέδρου του Κόμματος της Πατρίδας, θα θεωρηθούν έγκυρες.

Σύμφωνα με το cnnturk, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι ψήφοι του Μουχαρέμ Ιντζέ, του προέδρου του Κόμματος της Πατρίδας, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική υποψηφιότητα, θα θεωρηθούν έγκυρες.

Η δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου έχει ως εξής: «Αξιολογήθηκαν τα σχετικά άρθρα του αριθμού 6271 του νόμου και ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του συμβουλίου μας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι

η απόσυρση του κ. Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική υποψηφιότητα ήταν έγκυρη μετά την 1η ψηφοφορία και ότι οι ψήφοι που δόθηκαν κατά τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνουν δεκτές ως έγκυρες.

Ευχόμαστε οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου 2023 να είναι επωφελείς για την τουρκική δημοκρατία και μοιραζόμαστε με το κοινό ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τις εκλογές».

Συλλήψεις 17 ατόμων

Για την κατηγορία του εκβιασμού, της απειλής, της πλαστογραφίας εγγράφων, της παράνομης απόκτησης και διάδοσης προσωπικών δεδομένων και της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τις αναρτήσεις που έγιναν για τον Ιντζέ, τον πρόεδρο του κόμματος της πατρίδας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για 4 άτομα που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sabah, αυτεπάγγελτη έρευνα κινήθηκε από το Γραφείο του επικεφαλής της Εισαγγελίας της Άγκυρας με τις κατηγορίες της απειλής, εκβιασμού, της παράνομης απόκτησης και διάδοσης προσωπικών δεδομένων, παραβίασης του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής και της πλαστογραφίας εγγράφων μετά τις εικόνες που φέρεται να του ανήκουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας αναφέρονται τα εξής:

«Στην έρευνα που διεξήχθη από το Γραφείο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας μας, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια του θέματος λόγω των γεγονότων που φέρονται να συνέβησαν, εκδόθηκε ένταλμα κράτησης κατά 17 ατόμων που διενεργήθηκε αυτεπάγγελτα με τον αριθμό έρευνας 2023/107442 του φακέλου για τα εγκλήματα της εκβίασης, της απειλής, της πλαστογραφίας εγγράφων, της παράνομης απόκτησης και διάδοσης προσωπικών δεδομένων, της παραβίασης του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής που ρυθμίζονται στον τουρκικό ποινικό κώδικα αριθ. 5237.

Μέσω της έρευνας εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για 17 υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο Kemal Özkiraz, ιδρυτής της Eurasia Research. Ενώ ζητείται ένταλμα σύλληψης για 4 από τους υπόπτους που βρίσκονται στο εξωτερικό, μαθαίνεται ότι οι υπόλοιποι ύποπτοι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση».

Ερντογάν: «Θα αποδεχθώ το αποτέλεσμα»

Μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη παρουσία 25 δημοσιογράφων από ισάριθμα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν υπογράμμισε: «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα και θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε την κίνηση αυτή του κ. Ερντογάν και υποσχέθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του: «Όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο».

Στην ίδια συνέντευξη που μεταδόθηκε από ένα και μόνο κανάλι έκανε ένα βήμα πίσω απέναντι στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία Κιλιτσντάρογλου με τον ίδιο να σημειώνει πως προτεραιότητα για εμάς είναι «να βάλουμε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι κάθε Τούρκου και να παρέχουμε στα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται».

p>

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΡΕΤΖΠ #ΚΕΜΑΛ_ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ #ΙΝΤΖΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές Τουρκία, Στενεύει, Ιντζέ,ekloges tourkia, stenevei, intze