Ελλάδα: Η μεγάλη διαφορά της στην κατάταξη της Ε.Ε. για τους εμβολιασμούς

Η Ελλάδα ενώ βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου COVID, βρίσκεται πολύ πιο ψηλά για τη χορήγηση και των 2 δόσεων.

Η πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε όλο την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει αν και με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ότι αναμέναμε πριν ξεκινήσουν οι εκστρατείες σε κάθε χώρα.

Οι καθυστερήσεις σε παραδόσεις εμβολίων έχουν φρενάρει την πρόοδο των εμβολιασμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζουμε ότι για τα κράτη μέλη

διαπραγματεύτηκε η Κομισιόν, με την κάθε χώρα να λαμβάνει δόσεις εμβολίων ανάλογα με τον πληθυσμό της.

Έτσι, στους παρακάτω πίνακες με τα ποσοστά εμβολιαστική κάλυψης του πληθυσμού με 1 δόση και με 2 δόσεις, παρατηρούμε πόσο μακριά είναι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το πρωτοπόρο Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ

Όσον αφορά τη χορήγηση τουλάχιστον 1 δόσης εμβολίου COVID, η Μάλτα είναι η κορυφαία από τις 27 χώρες της Ε.Ε. (39,2%) και ακολουθεί στη 2η και την 3η θέση η Ουγγαρία (33,8%) και η Φινλανδία (23,8%)

Στην Ελλάδα έχουν γίνει 1.721.660 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση. Επομένως, το 16,5% του ελληνικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της σχετικής κατάταξης ανάμεσα σε 27 χώρες.

Η Ρουμανία, η Λετονία και η Βουλγαρία έχουν εμβολιάσει το λιγότερο κόσμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον 1 δόση.

Οι πρωταθλητές των «πλήρως εμβολιασθέντων» (Πίνακες)

Keywords
Τυχαία Θέματα