Έλον Μασκ: Ηχηρό «όχι» του δικαστηρίου στις απαιτήσεις του από το Twitter

Δικαστήριο του Ντέλαγουερ απέρριψε τις «παράλογες απαιτήσεις» του Έλον Μασκ να του επιδοθούν όλα τα δεδομένα που έχει στην κατοχή του το Twitter, παραμονές της πολύκροτης δίκης.

Η δικαστής Kathaleen McCormick αφού άκουσε τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τόσο τον Έλον Μασκ όσο και το Twitter, έδωσε ένα κατηγορηματικό «όχι» στο «παράλογα ευρύ» αίτημα της ομάδας Μασκ να του παραδοθούν «όλα

τα δεδομένα κάθε ημέρας για τρία χρόνια, που έχει αποθηκεύσει το Twitter για κάθε έναν από τους περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς ημερήσιων χρηστών».

«Ο ενάγων [Twitter] δυσκολεύεται να ποσοτικοποιήσει το βάρος της ανταπόκρισης σε αυτό το αίτημα επειδή κανείς με σώας τας φρένας δεν προσπάθησε ποτέ να αναλάβει μια τέτοια προσπάθεια. Αρκεί να πούμε ότι ο ενάγων απέδειξε ότι ένα τέτοιο αίτημα είναι υπερβολικά επαχθές»

Η δικαστής αποφάσισε ωστόσο να υποχρεώσει το Twitter να παραδώσει τα δεδομένα 9.000 λογαριασμών από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η εταιρία πρέπει να δώσει στην ομάδα του Μασκ πληροφορίες για το πώς διάλεξε αυτούς τους 9.000 λογαριασμούς

Οι δύο πλευρές βρίσκονται αντιμέτωπες καθώς αναζητούν πληροφορίες για να στηρίξουν τα αντίστοιχα επιχειρήματά τους για το εάν ο Μασκ μπορεί πράγματι «να ξεφύγει» από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η έναρξη της δίκης έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Twitter είπε χθες (25/8) ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για τη συλλογή των δεδομένων. Επιπλέον, η δικαστής συμφώνησε εν μέρει με το αίτημα του Twitter για να αποκτήσει έγγραφα από την πλευρά του Μασκ, καθώς η πλατφόρμα αναζητά πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση δεδομένων που έκανε ο Μασκ πριν επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία.

«Τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι πρέπει να παράγουν τις αναλύσεις», γράφει η McCormick, καθώς και ταυτοποίηση σχετικών πληροφοριών σε ένα αρχείο καταγραφής προνομίων, ώστε οι δικηγόροι του Twitter να μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα έγγραφα.

#TWITTER #ΕΛΟΝ_ΜΑΣΚ #ΔΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα