Έλβις Πρίσλεϊ: 46 χρόνια από την ημέρα που έσβησε ο «βασιλιάς» της Rock & Roll

Αν και επισήμως η αιτία θανάτου του Έλβις Πρίσλεϊ ήταν καρδιακή ανεπάρκεια, πάντα υπήρχαν εικασίες ότι μπορεί να συνέβαλε σε αυτό η υπερβολική δόση κοκαΐνης και βαρβιτουρικών που του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός.

Έχουν περάσει περισσότερα από σαράντα χρόνια από το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ το 1977, αλλά η «κληρονομιά» του βασιλιά του Rock & Roll διατηρείται ζωντανή με πάρα πολλούς τρόπους.

Το μουσικό είδωλο πίσω από κλασικά τραγούδια όπως το "Hound

Dog" και το "Jailhouse Rock" κατέκτησε την κορυφή των charts με 18 τραγούδια Νο. 1 και έχει πουλήσει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο δίσκους.

Η προσωπική ζωή του βασιλιά της Rock & Roll

Εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, περισσότερο από μισό αιώνα μετά την πρώτη του κυκλοφορία το 1956.

Εκτός από πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ο Έλβις ήταν πατέρας της Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ. Η Λίσα - που ήταν μόλις 9 ετών όταν πέθανε ο πατέρας της- ήταν και η ίδια τραγουδίστρια και έζησε μια ζωή στο προσκήνιο.

Η κόρη του βασιλιά της Rock & Roll, πέθανε στο Λος Αντζελες από καρδιακή ανακοπή.

Η «στιγμή θανάτου» του Πρίσλεϊ

Ο Έλβις πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 16 Αυγούστου 1977.

Με βάση τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας «έδειξαν» ότι η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή αρρυθμία, σύμφωνα με τον δρα Τζέρι Φρανσίσκο, ιατροδικαστή της κομητείας Σέλμπι, ο οποίος πραγματοποίησε δίωρη εξέταση της σορού.

Αρχικά, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να αποκαλύψει την αιτία της αρρυθμίας, προκαλώντας εικασίες ότι ο τραγουδιστής μπορεί να πέθανε από υπερβολική δόση φαρμάκων, με βάση τις δημοσιευμένες αναφορές ότι στον οργανισμό του βρέθηκαν 10 συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ωστόσο, οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι τα ναρκωτικά αποκλείστηκαν ως αιτία του θανάτου του Έλβις.

«Η αιτία του θανάτου αποδόθηκε σε υπερτασική καρδιακή νόσο, με τη στεφανιαία νόσο της καρδιάς να συμβάλλει ως παράγοντας», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο δρ Τζορτζ Νικόπουλος, φίλος και γιατρός του Έλβις, δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι ο τραγουδιστής είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Πριν από το θάνατό του, ο Έλβις αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε τέσσερις φορές μέσα σε πέντε χρόνια για να λάβει θεραπεία για υπέρταση και για προσβολή.

Ενώ υπέφερε επίσης από διαβήτη και πρόβλημα στο συκώτι.

Παρά την απόφαση του ιατροδικαστή, οι φήμες συνέχισαν να στροβιλίζονται σχετικά με την εμπλοκή των ναρκωτικών στον θάνατό του.

Πού πέθανε ο Elvis Presley

Ο βασιλιάς του Rock & Roll βρέθηκε αναίσθητος από την τότε φίλη του Ginger Alden στο σπίτι του στην Graceland στο Μέμφις του Τενεσί. Συγκεκριμένα, τον ανακάλυψαν ξαπλωμένο στο πάτωμα στο μπάνιο της κύριας σουίτας του - το πιο ιδιωτικό του καταφύγιο, στο οποίο επιτρεπόταν να εισέλθουν μόνο οι πολύ κοντινοί του άνθρωποι.

Ο κόσμος έπαθε σοκ με την είδηση θανάτου του Έλβις. Περίπου 25.000 άνθρωποι - συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του τραγουδιστή - παραβρέθηκαν στην κηδεία του, να ρίξουν μια τελευταία ματιά στον μουσικό που θεωρούσαν «βασιλιά» τους.

#ΘΑΝΑΤΟΣ #ΣΑΝ_ΣΗΜΕΡΑ #ΕΛΒΙΣ_ΠΡΙΣΛΕΪ
Keywords
Τυχαία Θέματα