Επιμένει στην πρόκληση ο Ακάρ: «Όλοι γνωρίζουν τα κόλπα της Ελλάδας, προκαλεί εντάσεις για να κρύψει τα σκάνδαλα»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης, αλλά και πως θέλει να επιλύει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, ενώ κατηγόρησε την

Αθήνα για την αποτυχία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Η Ελλάδα δεν διεξάγει αυτές τις συνομιλίες, αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατηγοί προσπαθούν συνεχώς να καλύψουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας σκόπιμα εντάσεις».

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν ένταση, σηκώνονται κάθε πρωί και «ρίχνουν» κάτι.

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος»

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, ο Ακάρ συνέχισε:

«Όλοι έχουν καταλάβει πλέον τα κόλπα της. Θεωρούμε και αναμένουμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο θέμα αυτό» .

Δηλώνοντας ότι όλα τα επιχειρήματα της Τουρκίας βασίζονται σε νομικές πραγματικότητες και συγκεκριμένα δεδομένα, ο Ακάρ είπε:

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλα των υποκλοπών, σκάνδαλα μετανάστευσης και διαφθοράς. Η Ελλάδα απέτυχε στην Ανατολική Μεσόγειο κι αυτό το ξέρει η ελληνική κοινή γνώμη».

Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Θέλουμε όμως να δουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι η εκτροπή δεν είναι κερδοφόρα.

Ο ελληνικός λαός έχει επίσης αρχίσει να βλέπει πώς οι πόροι του έχουν σπαταληθεί και η ευημερία του έχει καταστραφεί από αυτούς τους πολιτικούς.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών που χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως απειλή, ο Ακάρ ξεκαθάρισε πως «η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΧΟΥΛΟΥΣΙ_ΑΚΑΡ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΝΤΑΣΕΙΣ #ΚΡΙΣΗ #ΑΙΓΑΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιμένει, Ακάρ, Όλοι, Ελλάδας,epimenei, akar, oloi, elladas