Επιστρέφει, πριν προλάβει να φύγει, η αφρικανική σκόνη: Και πάλι μπόρες και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες (βίντεο)

O καιρός δεν λέει... να φτιάξει: Τι βλέπουν για τις επόμενες ημέρες Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για άστατο καιρό τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο σήμερα ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς όπως σημείωσε η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή πτώση, ενώ αναμένονται και φαινόμενα, τα οποία κυρίως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3,

μπόρες και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία την Πέμπτη (5/5), ενώ την Παρασκευή (6/5) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Δυτική Ελλάδα, όπως τα νησιά του Ιονίου.

Την ίδια ώρα, βοριάδες αναμένονται να ρίξουν την θερμοκρασία περίπου 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και Δευτέρα, τέλος, αναμένονται μπόρες στη Νότια Ελλάδα, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν και την Αττική.

Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει μετά το Σάββατο λέει ο Μαρουσάκης

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «για την Πέμπτη δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο αλλά από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα θα εκδηλωθούν ορισμένες μπόρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλα και σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας».

«Ούτε την Παρασκευή μεταβάλλεται το καιρικό μοτίβο, με μπόρες και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά το απόγευμα, όμως το Σάββατο θα προσεγγίσει τη χώρα μας μία διαταραχή από την περιοχή της βόρειας Αφρικής».

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, αυτή η διαταραχή «θα φέρει βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη σε αρκετά γεωγραφικά τμήματα της επικράτειας, ενώ ο υδράργυρος την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ανέβει στους 26 με 27 βαθμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα