Επίθεση Wagner σε Ρωσία: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πούτιν, άγνωστο πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την προσπάθεια «πραξικοπήματος» του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

O πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας και ότι η χώρα του, εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στα σχέδια της, με σημείο αναφοράς “την ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του προέδρου προέδρου Πούτιν στον

ανταποκριτή του Κρεμλίνου Πάβελ Ζαρούμπιν μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Η Wagner εγκατέλειψε την Βορονέζ

Οι μαχητές της Wagner εγκαταλείπουν τη νότια περιοχή Βορονέζ της Ρωσίας, αφού η ομάδα σταμάτησε μια δραματική εξέγερση κατά του Κρεμλίνου.

«Η μετακίνηση των μονάδων της Wagner μέσω της περιοχής Βορονέζ τερματίζεται», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Ο Γκούσεφ, πρόσθεσε επίσης ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του Σαββάτου κατά της ανταρσίας θα αρθούν μόλις "η κατάσταση επιλυθεί οριστικά".

Άγνωστο πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν.

Σύμφωνα όμω με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε αργά χθες βράδυ ότι η ποινική έρευνα σε βάρος του Πριγκόζιν για την ένοπλη ανταρσία του εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας θα μπει στο αρχείο και ότι θα επιτραπεί ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο να εγκατασταθεί στη λευκορωσική επικράτεια.

#WAGNER #ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα