Επιβεβαιώνουν πηγές του ΥΠΟΙΚ την δημιουργία «bad bank»

Η κυβέρνηση διερευνά, κατόπιν πρότασης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Production Scheme (APS), ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό, πρόσθεταν οι ίδιοι, θα αποτελεί μόνον ένα μικρό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

«Ράλι» ανόδου για τα κρατικά ομόλογα - Πάνω από 4,5% το 10ετες

Τον «ανήφορο» πήραν τα ελληνικά ομόλογα σήμερα παρόλου που ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο Αθηνών ανακάμπτει μετά την

χτεσινή κατρακύλα.

Μετά το χθεσινό κλείσιμο στο 4,412 η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αυτή την ώρα διαμορφώνεται στο 4,52% με άνοδο 2,45% ενώ το 5ετές ομόλογο αυξάνεται στο 3,59%. Τα κρατικά ομολόγα παρασύρονται και από τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται διεθνώς οι κρατικοί τίτλοι. Το γεγονός αυτό έχει έχει οδηγήσει στην αύξηση των ομολόγων παγκοσμίως, ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη σημείωσαν αύξηση, ενώ το ‘διατλαντικό spread’ μεταξύ των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών τίτλων ανήλθε σε υψηλό τριών δεκαετιών γύρω στις 275 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ανήλθε σε υψηλό τεσσεράμισι μηνών στο 0,55% πριν διαμορφωθεί γύρω στο 0,53% με άνοδο 6 μονάδων βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα