Έρχεται η «Εσπλανάδα» στη Γλυφάδα, κέντρο και παραλία ενώνονται με γέφυρα

Μια γέφυρα και ένα πάρκινγκ θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου και του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας - Η παραλία της πόλης και το κέντρο της θα «ενωθούν» μόλις πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή.

Η «Εσπλανάδα», η γέφυρα που θα ενώσει την πόλη με την παραλία της, και ένα υπόγειο πάρκινγκ που θα λύσει ένα μείζον πρόβλημα για κατοίκους και επισκέπτες, θα αλλάξουν θεαματικά τη Γλυφάδα!

«Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον. Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον

ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος εξηγώντας το εντυπωσιακό πλάνο που έχει στα σκαριά. Πρόκεται για μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα γίνει και ένα έργο «μείζονος σημασίας», όπως το χαρακρηρίζει η δημοτική αρχή: ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης. Με αυτό το έργο, «θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας: Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό», σημειώνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Πρόκειται για μια «ανάπλαση-ορόσημο» για τη Γλυφάδα, η οποία θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2, όπως τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα. Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την "λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο", όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

#ΓΛΥΦΑΔΑ #ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΔΗΜΟΣ_ΓΛΥΦΑΔΑΣ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ #ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, Εσπλανάδα, Γλυφάδα,erchetai, esplanada, glyfada