Εργασιακός μαραθώνιος για τους εργαζόμενους στην λιανική: «Μοναδικό παράπονο η αγένεια κάποιων»

Σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου λειτουργούν ήδη τα εμπορικά καταστήματα από την προηγούμενη Τρίτη για την περίοδο των γιορτών με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο το διάστημα αυτό να είναι ημέρες χαράς και διασκέδασης για κάποιους άλλους όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Εργαζόμενοι στο κλάδο του λιανεμπορίου μιλούν στο Dnews για τον εργασιακό μαραθώνιο των ημερών. Για κάποιους η περίοδος αυτή λόγω της μεγάλης κίνησης περνάει πιο γρήγορα για κάποιους άλλους όμως το ψυχολογικό βάρος και η κούραση είναι τεράστια.

Τι αναφέρουν για την συμπεριφορά των πελατών;

«Δουλεύουμε καθημερινά ασταμάτητα, η κούραση είναι μεγάλη. Μπορεί ο κόσμος να μην ψωνίζει τις ίδιες ποσότητες όπως στο παρελθόν ωστόσο στο μαγαζί μπαίνει και βγαίνει συνεχώς μόνο και μόνο για να ρίξουν μία ματιά ή απλά για να χαζεύουν», δηλώνει η Αδαμαντία πωλήτρια σε καταστήματα υποδημάτων στην Ερμού.

Αντίθετα ο Αλέξανδρος, ο οποίος εργάζεται σε καταστήματα ένδυσης στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζει πως αυτές τις ημέρες παρά την πίεση που υπάρχει στη δουλειά, ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα πράγμα που τον ευχαριστεί. Μοναδικό του παράπονο η αγένεια ορισμένων πελατών.

«Η αλήθεια είναι πως προσωπικά προτιμάω να έχουμε δουλειά αφού η ώρα περνάει πιο γρήγορα χωρίς να το καταλάβω. Η κίνηση είναι αυξημένη καθώς ο κόσμος ψωνίζει κατά κύριο λόγο δώρα για τις γιορτές. Από την άλλη αυτό που με εκνευρίζει και με στεναχωρεί είναι η έλλειψη ευγένειας. Δυστυχώς αρκετοί πελάτες είναι αγενείς. Θεωρούν ότι επειδή εργαζόμαστε και οφείλουμε φυσικά να τους εξυπηρετούμε ότι τους ανήκουμε κιόλας. Είναι τραγικό. Μιλούν άσχημα, απότομα και φυσικά εμείς δεν μπορούμε να αντιδράσουμε όπως θα θέλαμε», σημειώνει στο Dnews.

Για την Ελένη η οποία είναι υπάλληλος σε κατάστημα καλλυντικών, τις γιορτές θα έπρεπε όλοι να έχουν την ευκαιρία να κάτσουν και να τις απολαύσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μας δίνεται η ευκαιρία στον συγκεκριμένο κλάδο να κάτσουμε όπως οι περισσότεροι. Σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι με τους δικούς μου ανθρώπους από το να δουλεύω σχεδόν κάθε ημέρα σε αυτούς τους ρυθμούς», λέει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

* Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε μέρα με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
* Τις Κυριακές 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
* Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εργασιακός, Μοναδικό,ergasiakos, monadiko