Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει την Ελλάδα»

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει την Ελλάδα με την κατάσβεση των πυρκαγιών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στείλαμε δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια τεράστια πυρκαγιά», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει

το κρατικό πρακτορείων ειδήσεων Anadolu.

«Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στον λαό της Ρόδου, ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη», είπε επιπλέον ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δηλώνοντας ότι είναι αισιόδοξος ιδιαίτερα από τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Ερντογάν είπε:

«Θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο σε βασικά θέματα όπως η αναθέρμανση της διαδικασίας πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και η απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες μας.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτών των κινήσεων, τα οποία θα είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

{https://www.youtube.com/watch?v=smpFx5LeOnQ&ab_channel=ENSONHABER}

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΦΩΤΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Η Τουρκία, Ελλάδα,erntogan, i tourkia, ellada