Ετσι εντοπίστηκε ο γιατρός - «μαϊμού»: Πώς φτάσαμε στην καταγγελία

Το πώς φτάσαμε στο να εντοπιστεί ο γιατρός - «μαϊμού» και να γίνει επίσημη καταγγελία, περιέγραψε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, ο γιατρός που τον κατήγγειλε.

Αναλυτικά, την καταγγελία έκανε ο κ. Παπαγιανόπουλος, γιατρός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών. Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή, όταν κάποιος εξωτερικός γιατρός πηγαίνει να συνεργαστεί με την κλινική, θα πρέπει να προσκομίσει δώδεκα συγκεκριμένα έγγραφα.

Μεταξύ

των εγγράφων είναι και ο τίτλος σπουδών του Ιατρικού Συλλόγου, για το οποίο τους ανέφερε πως θα το φέρει αργότερα η σύζυγός του.  Όπως περιγράφει ο κ. Παπαγιαννόπουλος τότε έφυγε και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο και κατά την διάρκεια μια ξενάγησης που του γινόταν μαζί με μία ομάδα άλλων γιατρών παρατήρησαν πως δεν φόρεσε τα γάντια του όπως τα φοράνε οι γιατροί ενώ στις ιατρικές απαντήσεις έκανε λάθος. «Τον καταγγείλαμε μετά 15 ημέρες γιατί θέλαμε να το διασταυρώσουμε», τονίζει ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

«Ψαρεύοντας» καρκινοπαθείς: Μαρτυρίες και αποκαλύψεις για τη μέθοδο και τα ματζούνια των τσαρλατάνων

Δύο παιδιά και ένας 76χρονος έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο ακολουθώντας την επικίνδυνη προτροπή ενός ψευτογιατρού να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους και αντ’ αυτών να λάβουν φυτικά σκευάσματα κι έλαια κάνναβης. Δυστυχώς όμως, η επικίνδυνη αυτή προτροπή αποδεικνύεται καθόλου σπάνιο φαινόμενο.

Στην πραγματικότητα, η φράση «οι χημειοθεραπείες είναι τοξικές» ακούγεται από τσαρλατάνους, αλλά κάποιες φορές και από … «νόμιμους» γιατρούς, θέμα για το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά κι άλλες ενώσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η δράση των ψευτογιατρών, πάντως, είναι γνωστή σε επιστήμονες και εκπροσώπους ασθενών. Η μέθοδος τους εκμεταλλεύεται τον πόνο των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και τις ελπίδες τους για μια ζωή χωρίς καρκίνο.

Όπως εξηγούν ογκολόγοι αλλά κι o αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, οι ίδιοι προσπαθούν να καταγγέλλουν και να στέλνουν στο πειθαρχικό γιατρούς που παρεκκλίνουν του δρόμου της επίσημης ιατρικής.

Η μέθοδος «ψαρέματος» και τα ψεύτικα πτυχία

«Ανά διαστήματα υπάρχουν περιπτώσεις εντελώς μαϊμού γιατρών, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο απελπισμένων καρκινοπαθών» λέει στο News4 Health ο Γιώργος Καπετανάκης γραμματέας της ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και άνθρωπος που βγήκε νικητής από την μάχη του με αιματολογικό καρκίνο.

Ως κάτοικος της επαρχίας, ο ίδιος έχει δει με τα μάτια του πως κινούνται οι «τσαρλατάνοι» γιατροί. «Δρουν σε περιοχές που δεν τους γνωρίζουν. Είναι για παράδειγμα από μια περιοχή και δρουν ως «ειδικοί» σε μια άλλη. Πολλές φορές χρησιμοποιούν τα social media και καλούν το κοινό σε ανοιχτές εκδηλώσεις με ένα άσχετο θέμα- την ευζωία για παράδειγμα. Σιγά-σιγά, με εύσχημο τρόπο οδηγούν την κατάσταση εκεί που θέλουν. Εμφανίζονται ως άνθρωποι που ‘θέλουν να βοηθήσουν’. Πολλές φορές καλούν εμάς τους ίδιους να προβάλλουμε τα προϊόντα που εμπορεύονται, συστήνοντας τα σε φίλους και συγγενείς μας».

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός Σάββατο Κυριακή: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πού θα σημειωθούν βροχές και σκόνη

Εφορία - έκτακτη ρύθμιση οφειλών: Δόσεις, επιτόκιο, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος

Το CERN έτοιμο για το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα στον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα