Έτσι θα υπολογίσεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις την μέρα

Ανάμεσα σε πολλά πράγματα που κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς, η κατανάλωση νερού μπορεί να είναι η πιο υποτιμημένη πρακτική.

Πολλοί από εμάς φροντίζουμε να τρώμε θρεπτικές τροφές και να παίρνουμε καθημερινά τα λαχανικά και τα φρούτα μας, αλλά και να βρίσκουμε χρόνο να κινούμε το σώμα μας και να γυμναζόμαστε.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κοιμόμαστε καλά και να αποσυμπιέζουμε το άγχος μας με γιόγκα ή με διαλογισμό. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν φροντίζουμε να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών μας.

Η αλήθεια είναι ότι χάνουμε πολλά όταν δεν καταναλώνουμε

αρκετό νερό.

Το νερό δεν είναι απαραίτητο μόνο για να λειτουργεί το σώμα μας σε βέλτιστο επίπεδο, αλλά το να παραμένουμε ενυδατωμένοι μας κρατάει ζωντανούς. Το νερό βοηθά στη μεταφορά των αποβλήτων μακριά από τα κύτταρα, λιπαίνει τις αρθρώσεις μας και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.

Το να βρίσκεστε σε κατάσταση αφυδάτωσης είναι πιο συνηθισμένο απ’ ό,τι νομίζετε και μπορεί να συμβάλλει στη δυσκοιλιότητα, τις πέτρες στα νεφρά, τις αλλαγές στη διάθεση, τους πονοκεφάλους και την πιο αργή λειτουργία του εγκεφάλου.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσεις πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνεις την ημέρα είναι να διαιρέσεις το βάρος σου με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είσαι 60 κιλά, πρέπει να πίνεις δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είσαι 80 κιλά, πρέπει να πίνεις 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Ποιους επηρεάζει περισσότερο η αφυδάτωση. Αναλυτικά στο TheIssue.gr.

#ΝΕΡΟ #ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα