Φωτεινή Πιπιλή: Η ΕΑΣ είναι υπεύθυνη για τον κανονισμό εκπαίδευσης σταθμαρχών και μηχανοδηγών

«Κύρια αρμοδιότητα Εθνικής Αρχής Ασφάλειας είναι η ασφάλεια και η εκπαίδευση των σταθμαρχών και των σιδηροδρόμων», τόνισε η Φωτεινή Πιπιλή.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Μεταφορές και Υποδομές, Γιώργο Γεραπετρίτη και αφού ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου , ζήτησα από τον Πρόεδρο της, Γιώργο Βλάχο και από τον παριστάμενο Υπουργό, την άμεση κλήση της Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

– Ρ.Α.Σ, κυρίας Ιωάννας Τσιαπαρίκου, προκειμένου να μας παρουσιάσει τα συνολικά πεπραγμένα της όλα αυτά τα χρόνια - από το 2017 έως και σήμερα - με δεδομένη την άμεση εμπλοκή της Ρυθμιστικής Αρχής στα μείζονα θέματα που έχουν προκύψει μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόσθεσα μάλιστα ότι, η ίδια πρέπει να κληθεί και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την αρμόδια για την τοποθέτηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανεξάρτητων Αρχών. Η κυρία Τσιαπαρίκου, προσελήφθη επί Υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη στις 3 Ιουλίου του 2017.

Ο λόγος που ζήτησα την κλήση από την Επιτροπή μας, έχει να κάνει με μια κύρια αρμοδιότητα της ως «Εθνική Αρχή Ασφάλειας για τους Σιδηροδρόμους». Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε και μια ακόμη κύρια δραστηριότητα της Ρ.Α.Σ, η κάτωθι: Η Ρ.Α.Σ είναι υπεύθυνη, όπως επισήμανε και ο Υπουργός Γεραπετρίτης, για τον ορισμό του κανονισμού που διέπει την όλη διαδικασία εκπαίδευσης σταθμαρχών και μηχανοδηγών, δηλαδή και του ιδίου του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας.

#ΦΩΤΕΙΝΗ_ΠΙΠΙΛΗ #ΕΑΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ #ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτεινή Πιπιλή, ΕΑΣ,foteini pipili, eas