Φωτιές άναψε στην Τουρκία σκίτσο του Charlie Hebdo με τον Ερντογάν να παθαίνει ηλεκτροπληξία

Ένα ακόμη πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, που απεικονίζει τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να παθαίνει ηλεκτροπληξία μέσα στην μπανιέρα του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Άγκυρα.

Οργή έχει προκαλέσει στους Τούρκους αξιωματούχους το εξώφυλλο του γαλλικού, σατυρικού περιοδικού, όπου υπάρχει ένα ολοσέλιδο σκίτσο του Charlie Hebdo, το οποίο δείχνει τον Ερντογάν - ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας- να παθαίνει ηλεκτροπληξία στη μπανιέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε

ότι το «διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος». Σε ανάρτησή του στο Twiiter, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη: «Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του τουρκικού έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα».

İnsanlıktan nasibini almamış rezil Charlie Hebdo Türk Milleti’ne hakaret etmeye devam ediyor.

Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar.

Asıl ibretlik olan, Türk Milleti’nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin…

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) May 17, 2023

Από την πλευρά του Ερντογάν, η αντίδραση ήταν οργισμένη. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, αποκάλεσε το εβδομαδιαίο περιοδικό ως «κουρελόχαρτο». Ο Καλίν πρόσθεσε ότι τώρα που το περιοδικό «έχει τρελαθεί τόσο πολύ», αυτό σημαίνει ότι η Τουρκική Δημοκρατία βρίσκεται «στο σωστό δρόμο».

«Το κακό είναι έτσι μερικές φορές. Καθοδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή, στις 28 Μαΐου», σημείωσε αναφερόμενος στις επερχόμενες επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου.

Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız.

Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir.

Merak etme CH.

Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.

??????

İbrahim Kalın (@ikalin1) May 17, 2023

Οκτάι: «Στοχοποίηση του προέδρου μας»

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Τούρκου αντιπρόεδρου Φουάτ Οκτάι: «Καταδικάζω έντονα τη στοχοποίηση του προέδρου μας και της βούλησης του τουρκικού έθνους από το Charlie Hebdo υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης. Το έθνος μας και εμείς βλέπουμε ποιοι, πού και πώς τους ενόχλησε η επιτυχία του προέδρου μας στις 14 Μαΐου». «Το αγαπημένο μας έθνος θα δώσει την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη νοοτροπία για άλλη μια φορά στις 28 Μαΐου», είπε ο Οκτάι.

Το γαλλικό περιοδικό έγραψε: «Ερντογάν: Όπως με τον Κλοκλό, μόνο η μοίρα θα μας απαλλάξει από αυτόν». Ήταν μια έμμεση αναφορά στον θάνατο του τραγουδιστή Κλοντ Φρανσουά (Κλοκλό), από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του, το 1978.

Rendez-vous sur https://t.co/5SPrx5Rgmh ! pic.twitter.com/c0DEcJA86M

Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) May 17, 2023

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ #ΤΟΥΡΚΙΑ #Charlie_Hebdo #ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, Τουρκία, Charlie Hebdo, Ερντογάν,foties, tourkia, Charlie Hebdo, erntogan