Φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη: Δύο τα βασικά πύρινα μέτωπα

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη - Σε δύο σημεία επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι σήμερα είναι καλύτερη η εικόνα με τις φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη. Πρόσθεσε ότι είναι δύο τα βασικά μέτωπα στα οποία έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Πρόκειται για ένα μέτωπο προς τη Ροδόπη ανάμεσα

σε Κίρκη και Κασσιτερά και ένα στην περιοχή της Κοτρωνιάς βορειοδυτικά της Δαδιάς όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τη φωτιά σε μία χαράδρα, ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Μιλώντας για τις 15 φωτιές που σημειώθηκαν ταυτόχρονα πριν από δέκα ημέρες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως δεν μπορεί να οφείλονται σε τίποτα άλλο πέραν της ανθρώπινης δραστηριότητας είτε επρόκειτο για ηθελημένη πράξη είτε αθέλητη».

Σχετικά με τις επικρίσεις για την γρήγορη κινητοποίηση των εναέριων μέσων ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής σημείωσε ότι «μία πυρκαγιά που ξέσπα ξημερώματα δεν μπορεί να έχει εναέρια μέσα καθώς δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα»

Ο κ. Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι ελέγχονται οι ενάρξεις των πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη από το ανακριτικό τμήμα τις Πυροσβεστικής, την Αστυνομία και την ΕΥΠ.

#ΦΩΤΙΕΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΕΒΡΟΣ #ΡΟΔΟΠΗ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα