Φωτιές στην Ελλάδα: Έρχεται βοήθεια από Ρουμανία και Κύπρο, τι γίνεται με τα ενεργά «μέτωπα» σε όλη τη χώρα

Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα και με τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο, Τρίτη 22/8. Μετά από αίτημα της Ελλάδας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Στο αίτημα της Ελλάδας ήδη ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος,

ενώ το βράδυ αναμένονται 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα, με την Κύπρο να στέλνει δύο αεροσκάφη air tractor τα οποία αναμένονται το απόγευμα.

Φωτιά μαίνεται στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Διαλεκτό, όπου εκκενώνεται οικισμός. Τραυματίστηκαν πυροσβέστες κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ κάηκε και πυροσβεστικό όχημα.

Τα δεδομένα των υπόλοιπων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη: Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στην πυρκαγιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Παραλίας Σαράντη και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμήματων, 19 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βοιωτία, στην περιοχή μεταξύ Προδρόμου και Σαράντη, γυναίκα που είχε βγει σε κεντρικό δρόμο ζήτησε βοήθεια από άνδρες της Πυροσβεστικής για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν μέσα στο μαντρί άνδρα περίπου 80 ετών χωρίς τις αισθήσεις του. Η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική έκθεση. Για την περιοχή είχε εκδοθεί πριν μια ώρα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Στη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης. Στις 13:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Νότια Ψαχνά προς Ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη. Επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης. Πυρκαγιά μαίνεται στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης όπου επιχειρουν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα, και 3 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ #ΒΑΣΙΛΗΣ_ΚΙΚΙΛΙΑΣ #ΚΑΒΑΛΑ #ΒΟΙΩΤΙΑ #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα