Φτιάξε την πιο νόστιμη γλυκοπατάτα εύκολα και γρήγορα!

Οι γλυκοπατάτες είναι ξεκάθαρα μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με τις κλασσικές πατάτες.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες. Το πιο σημαντικό από όλα, οι γλυκοπατάτες είναι νόστιμες.

Ως κύριο μέρος ενός γεύματος, συνδυάζονται πολύ καλά με όλα τα είδη κρέατος ή χορτοφαγικά toppings, αλλά είναι επίσης ένα φανταστικό συνοδευτικό σε άλλα φαγητά. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να μαγειρέψεις μια γλυκοπατάτα είναι στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείς να ολοκληρώσεις, μάλιστα, την γλυκοπατάτα με γαρνιτούρα της επιλογής σου,

είτε είναι βούτυρο και κρέμα γάλακτος, είτε υπολείμματα μαγειρεμένου κρέατος ή ψαρονέφρι. Έχουν υπέροχη γεύση και σερβίρονται απλά με βούτυρο και λίγο αλάτι.

Πώς να μαγειρέψεις μια γλυκοπατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων:

1 γλυκοπατάτα
βούτυρο για σερβίρισμα (προαιρετικά)
toppings της επιλογής σου (προαιρετικά)

Οδηγίες για δύο γλυκοπατάτες με φέτα και μαϊντανό:

Πλύνε καλά την πατάτα
Στέγνωσε και τρύπησε τη φλούδα της με ένα πιρούνι
Τοποθέτησε τη σε πιατέλα μικροκυμάτων
Ζέστανε σε πλήρη ισχύ για 5 λεπτά

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, έλεγξε αν η πατάτα έχει μαλακώσει μέχρι μέσα. Αν όχι, συνέχισε το ψήσιμο στα μικροκύματα με διάρκεια του 1 λεπτού μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.

Η συμβουλή του ειδικού: Οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας και την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων. Μπορεί να διαρκέσει από 5-15 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα έλεγχε συχνά και προσάρμοσε τους χρόνους όπως χρειάζεται. Εφόσον τρυπάς τη φλούδα της γλυκοπατάτας για να επιτρέψεις στον ατμό να διαφύγει καθώς μαγειρεύεται, τότε δεν θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα. Φρόντισε να τη ψήσεις σε μικροκύματα σε ένα πιάτο, ωστόσο, καθώς μερικές φορές το γλυκό υγρό μέσα μπορεί να διαρρεύσει και να αρχίσει να καραμελώνει, κάτι που θα είναι δύσκολο να καθαρίσεις το κάτω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.

#ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ #ΣΥΝΤΑΓΗ #ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα