Γαλλικά μαχητικά Rafale πάνω από την Κύπρο - Στα «κάγκελα» η Άγκυρα

Γαλλικά αεροσκάφη τύπου Rafale πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κίνηση αυτή των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων προκάλεσε αναστάτωση στους Τούρκους

Γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και πραγματοποίησαν πτήση πάνω από την Κύπρο χθες Σάββατο.

Τα γαλλικά μαχητικά

πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το sigmalive από το Κυπριακό υπουργείο Άμυνας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

Η πτήση των Rafalle προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Άγκυρα και τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έκρυψαν την ενόχληση τους για την κίνηση αυτή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber όπου στην ιστοσελίδα του αναφέρει «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική μεσόγειο», «δυο γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle» το όποιο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8 στο οποίο βρίσκεται το Γιαβούζ».

Η εφημερίδα Star αναφέρει «προβοκάτσια σε ανατολική μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του οικοπέδου 8 όπου το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του.

Η εφημερίδα Aksam «Ανέβηκε το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ».

Keywords
Τυχαία Θέματα