Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο - Αναφορές για τουλάχιστον 500 νεκρούς

Χτυπήθηκε από το Ισραήλ, νοσοκομείο στην περιοχή Αλ Ζαϊτούν στη Λωρίδα της Γάζας. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 500.

Όπως αναφέρει το aljazeera.com, το νοσοκομείο al-Ahli Arab, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας,

βομβαρδίστηκε -από το Ισραήλ-, χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές που εμποδίζουν το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, Παλαιστίνιοι που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Το νοσοκομείο φιλοξενούσε εκατοντάδες ασθενείς και τραυματίες και ανθρώπους που εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους» εξαιτίας άλλων ισραηλινών επιθέσεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Following Israel's 'evacuation order', hundres of Palestinian civilians have taken shelter in hospitals, including Al-Ahli Arab Hospital.

Hospitals are entitled to special protection under IHL, and must be protected in all circumstances.

This is a war crime, plain and simple. https://t.co/VOso0C58SH

— Al-Mezan الميزان (@AlMezanCenter) October 17, 2023

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε περίπου 5.000 στόχους της Χαμάς στη Γάζα τις τελευταίες 10 ημέρες

Το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε περίπου 5.000 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την 7η Οκτωβρίου και ματαίωσε «μεγάλο αριθμό» άλλων πληγμάτων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις απώλειες μεταξύ αμάχων Παλαιστινίων, ανέφερε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος αυτός δεν διευκρίνισε πόσα πλήγματα ματαιώθηκαν κατά τους πολυήμερους βομβαρδισμούς στη Γάζα, από τους οποίους έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Πρόσθεσε μόνο ότι η κάθε επιχείρηση του στρατού «εγκρίνεται στο ανώτατο επίπεδο».

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένο να εξοντώσει τη Χαμάς στη Γάζα «ακόμη και αν χρειαστούν μήνες ή χρόνια».

#ΙΣΡΑΗΛ #ΓΑΖΑ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΧΑΜΑΣ #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα